Vink: 'Weet Heerenveen wel wat ze binnenhalen?'

Robin van Persie zou in de belangstelling staan van sc Heerenveen, zo meldde Omrop Fryslan 8 april 2024. De Friezen zien in hem een mogelijke opvolger van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Kees van Wonderen. In Voetbalpraat van ESPN bespreken Jan-Joost van Gangelen, Anco Jansen, Marciano Vink en Kees Kwakman de ontwikkeling.

Vink weet niet of sc Heerenveen zich goed verdiept heeft in het profiel als trainer van de Feyenoorder. "Weet Heerenveen wel wat ze binnenhalen? Hij heeft geen trackrecord en geen club getraind. Ik neem aan dat hij wel één of twee keer op het trainingsveld staat bij Feyenoord en met spelers bezig is, alleen wedstrijdvoorbereiding en alles wat daarbij hoort en het managen van een staf van 20 tot 25 man kan best heftig zijn en dat heb je niet in de jeugd."

De analist is wel lovend over een mogelijk huwelijk tussen de Friezen en Van Persie. "Ik vind het goed dat hij niet de weg bewandeld die andere grote spelers bewandelen. Daar is het bijna een verplichting om bij hun club de kans te krijgen om het eerste te trainen, wat best gek is. Ik vind het knap dat hij niet zoals Kuyt één of meerdere jaren wacht om hoofdtrainer te worden van het eerste (van Feyenoord), en vervolgens naar ADO Den Haag ging, maar dat Van Persie zegt ik wil liever al eerder naar sc Heerenveen. Ik vind het leuk en uitdagend als Van Persie naar sc Heerenveen gaat, maar mijn vraag blijft wat weet sc Heerenveen van de trainer Van Persie", sluit hij af. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten