Oud-Feyenoorder looft huurling

Oud-Feyenoorder looft huurling

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Gisteravond was er weer een nieuwe aflevering van Voetbalpraat, uitgezonden bij ESPN. Jan Joost van Gangelen bespreekt met Kees Kwakman, Vincent Schildkamp en Karim El Ahmadi het voetbalnieuws in ‘de vakjes’. Het gaat in het programma weinig over Feyenoord, maar de samenwerking met FC Dordrecht passeert wel de revue.

Schildkamp: ‘Mag ik nog even de loftrompet steken over FC Dordrecht? Dat is ook wekelijks feest met die Feyenoord-talenten!’ El Ahmadi voegt toe: ‘Ook die Sebaoui vandaag, hoe hij die bal afmaakt met dat stiftje, wat fantastisch!’ Schildkamp pakt het woord en vindt dat de trainer Michele Santoni het goed doet: ‘Die Santoni heeft er toch ook iets leuks van gemaakt met al die Feyenoord-huurlingen.’ Schildkamp denkt wel dat het te laat is om de top-drie in de Keuken Kampioen Divisie nog echt te kunnen bedreigen.

Kwakman doet ook een duit in het zakje: ‘Dordrecht voetbalt ook echt leuk.’ De oud-voetballer gaat door: ‘Ze hebben echt leuke spelers.’ Kwakman legt uit dat hij vindt dat de verdedigers allemaal goed kunnen voetballen en echt meedoen met het spel. Schildkamp benadrukt nogmaals de visie van Santoni: ‘Daarin zie je ook het vakmanschap van een trainer. Je ziet wel patronen terug.’

Lees ook