'Ik wil Feyenoord niet zien als een moedertje waar wij alleen maar dingen van komen halen'

'Ik wil Feyenoord niet zien als een moedertje waar wij alleen maar dingen van komen halen'

4 reacties 4
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

FC Dordrecht draait tot op heden een goed seizoen en zijn bezig om te proberen om play-off te veroveren. Trainer Michele Santoni weet dat de samenwerking met Feyenoord een belangrijke bijdrage levert aan de goede prestaties van FC Dordrecht.

Er is afgesproken dat Feyenoord ieder seizoen maximaal vier spelers zal stallen bij FC Dordrecht, en is Pascal Bosschaart namens Feyenoord toegevoegd aan de technische staf en werd ook Mark Ruijl, die head of global football is bij de Rotterdammers, onderdeel van het technisch hart van FC Dordrecht.

Santoni zag dat er al een duidelijk plan was om te groeien met FC Dordrecht, waarin toen Feyenoord nog niet in mee was genomen. 'Dat die samenwerking ertussen is gekomen, heeft alles flink versneld', zegt Santoni in gesprek met Voetbal International. 'Zonder Feyenoord hadden we niet op deze positie gestaan, dat is duidelijk.' De trainer van FC Dordrecht benadrukt dat er wel stappen waren gemaakt als Feyenoord niet was gaan samenwerken, maar de stappen zouden dan minder groot zijn.

De trainer van FC Dordrecht geeft aan dat Feyenoord hen veel geeft, maar dat zij ook iets terug moeten geven. 'Ik wil Feyenoord niet zien als een moedertje waar wij alleen maar dingen van komen halen.' Santoni weet dat het is ontstaan uit het feit dat Feyenoord geen tweede elftal actief heeft in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor er nu geholpen kan worden om de spelers te ontwikkelen op dat niveau. 'En dat doen we graag.'

Lees ook