Van der Kraan: 'Slot moet Bijlow na de bekerfinale gaan opstellen'

Van der Kraan: 'Slot moet Bijlow na de bekerfinale gaan opstellen'

15 reacties 15
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Trainer Arne Slot maakte gisteren op de persconferentie bekend dat Timon Wellenreuther de wedstrijd van morgen, tegen Fortuna Sittard, én de bekerfinale zal gaan keepen. Wellenreuther is aan een uitstekende periode bezig bij Feyenoord en Slot zal de Duitser voorlopig laten staan, ten koste van de teruggekeerde Justin Bijlow. Journalist Marcel van der Kraan schreef erover voor De Telegraaf.

Wellenreuther maakt kans om zijn tweede prijs met Feyenoord te pakken, maar misschien voelt het voor de doelman wel als de eerste echte prijs omdat de Duitser volgende week onder de lat staat. Hiermee wordt Wellenreuther beloond voor zijn inzet en meer dan goede spel in Europa, de beker en de Nederlandse competitie. Wellenreuther wist dat hij als reservedoelman naar Rotterdam kwam, maar heeft altijd geknokt om er te staan wanneer nodig. Dat was vorig jaar het geval, maar ook nu is de keeper al tijden bijzonder goed in vorm en mag daarom ook blijven staan.

Anders dan vorige seizoenen

Trainer Slot legde op de persconferentie van gisteren uit dat twee jaar geleden, de finale van de Conference League een ander verhaal was. Toen mocht Bijlow direct onder de lat plaatsnemen, maar dat het te maken met een ‘aanvaardbaar risico’ omdat het seizoen al bijna ten einde was. En misschien nog wel belangrijker, het verschil met toenmalige tweede keeper Ofir Marciano was vele malen groter. Het verschil nu is veel minder groot en dat is echt te danken aan het fantastische keeperswerk van Wellenreuther.

Slot is nu dan ook voorzichtiger met Bijlow, die wel bij de selectie zit: ‘Justin heeft vaker met blessures te kampen gehad en een goede opbouw is belangrijk.’ Vorig seizoen trainde Bijlow al langer mee, ook als veldspeler en had de Rotterdam al in een oefenwedstrijd zijn opwachting gemaakt. Dat is in deze periode niet het geval, daarom zijn de aankomende twee wedstrijd in ieder geval voor de Duitser.

Kans op EK

Wat er daarna zal gebeuren is nog maar de vraag. Er zit een kans in dat Bijlow opgesteld gaat worden om zichzelf in de kijker van de bondscoach te spelen. Van der Kraan zegt daar het volgende over: ‘Als hij (Bijlow, red.) nog een kans wil maken om één van de drie keepers bij Oranje te zijn in Duitsland in juni, moet Slot hem direct na de bekerfinale alle duels laten spelen om ritme op te doen.’ Het staat als een paal boven water dat Bijlow aan bondscoach Ronald Koeman wil tonen dat hij erbij moet zijn op het EK. Maar of Bijlow snel genoeg zijn vorm weer te pakken heeft en Koeman hem mee zal nemen, wordt afwachten.

Lees ook