Gouka: 'Sittard voelt aan als druilerige midweek met de schoonfamilie'

Verslaggever Mikos Gouka was gister bij de persconferentie van Arne Slot voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard van morgen. Gouka zag het duidelijk; Slot wil zijn spelers scherp hebben en er mag geen sprake zijn van onderschatting. De journalist schrijf erover voor het Algemeen Dagblad.

Gouka begint zijn artikel met het feit dat de persconferentie van trainer Slot 45 minuten heeft geduurd, een teken dat de oefenmeester de wedstrijd niet lichtzinnig oppakt. En ondanks dat de wedstrijd tegen de Limburgers ná de eclatante overwinning tegen aartsrivaal Ajax (6-0) én voor de bekerfinale komt, weigert Slot de wedstrijd als tussendoortje te zien: ‘Fortuna-uit is voor ons gewoon altijd lastig, zoals elke wedstrijd voor ons moeilijk is.’ Slot ziet zijn ploeg veel kansen krijgen tijdens wedstrijden maar ook (te) veel kansen nodig hebben om tot scoren te komen. De trainer geeft aan dat Feyenoord gewoonweg niet ‘makkelijk’ de wedstrijden weet te winnen en weet ook dat als Feyenoord morgen niet wint er dan gesproken zal worden over ‘onderschatting’.

Gouka zelf lijkt de wedstrijd echt minder van waarde te vinden en beschrijft het als volgt: ‘Maar toch: afgelopen zondag een geheel verzorgde vakantie op de Bahama's, als metafoor voor de wedstrijd tegen Ajax. En volgende week een schitterend lang weekeinde aan de Copacabana in het vooruitzicht, de bekerfinale. Dan voelt de trip naar Sittard tussendoor toch aan als een druilerige midweek met de schoonfamilie op Center Parcs.’ Slot zelf verwacht een zware wedstrijd omdat Danny Buijs, trainer van Fortuna, zich enorm kan vastbijten in de tegenstander. Hoe dan ook, Slot zal in ieder geval willen voorkomen dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigt, net zoals tegen hekkensluiter FC Volendam. Slot zag toen een Feyenoord dat wel fanatiek was, maar niet scherp genoeg begon en in balbezit minder goed was dan anders. Dat moet zondag anders.

Slot spreekt er ook niet over om een ‘b-garnituur’ op te stellen, maar wil morgen een team neerzetten waarmee de kans het grootst is dat de punten mee terug gaan naar Rotterdam. En, zoals wel vaker, heeft Slot hier ook zijn eigen visie op. De trainer vindt dat de spelers morgen juist moeten laten zien dat ze scherp zijn, een week voor de bekerfinale tegen NEC. Daarnaast is het seizoen nog lang niet afgelopen en moeten spelers zich willen blijven ontwikkelen. Ook zou een aankomend Europees Kampioenschap of Copa América voldoende reden moeten zijn om morgen het beste spel te laten zien.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten