Hancko: 'Met 6-0 lever je wel een signaal af aan de voetbalwereld, ook buiten Nederland'

Dávid Hancko is door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot AD Sportwereld-speler van de maanden februari en maart. De verdediger is een van de steunpilaren in de formatie van Arne Slot en pikte in de afgelopen weken geregeld een doelpuntje mee. Hancko was vorig jaar door hetzelfde medium uitgeroepen als AD Speler van het Jaar.

Hancko zelf zegt dat zijn prestaties niet afhangen door bij doelpunten betrokken te zijn en ziet het als iets extra’s. “Het is wel lekker om te scoren en zeker precies voor het meest fanatieke publiek”, zegt de Slowaak in gesprek met het Algemeen Dagblad. De prijs die de verdediger nu in ontvangst neemt, ziet hij als een bevestiging voor de constante prestaties die hij levert op het veld. Dat is volgens Hancko voor een verdediger heel belangrijk.

Klassieker

Ook al zit de historische 6-0 overwinning van Feyenoord op Ajax van afgelopen weekend voor sommigen nog steeds heel vers in het geheugen, is Hancko alleen maar bezig met de uitwedstrijd van komend weekend tegen Fortuna Sittard. Daar speelde Feyenoord in de eerste speelronde thuis met 0-0 gelijk. “We moeten plek 2 nog veiligstellen”, beaamt de verdediger, die niet kan ontkennen dat de Klassieker een bijzondere wedstrijd was. “Met 6-0 lever je wel een signaal af aan de voetbalwereld, ook buiten Nederland”

Hancko was in die wedstrijd de maker van de 3-0, maar juichte niet te uitbundig omdat hij vreesde dat het doelpunt wegens buitenspel zou worden afgekeurd. Voor nu is het vizier gericht op het duel met Fortuna Sittard. “Ajax was mooi, maar het is geweest, we kijken weer vooruit.”, sluit Hancko af. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten