Oud-Feyenoorder De Vrij krijgt miljoenenbedrag na winnen rechtszaak

Oud-Feyenoorder Stefan de Vrij heeft de rechtszaak gewonnen van voormalig management Sports Entertainment Group, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. Dat betekent dat zij De Vrij ruim vijf miljoen euro aan schadevergoeding moeten betalen, zo heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald.

In 2018 maakte De Vrij de overstap van SS Lazio naar Internazionale. Daarbij trad SEG op als bemiddelaar. De verdediger vond dat SEG hem geen openheid van zaken gaf over de provisie die het makelaarsbedrijf zou ontvangen van de Italiaanse club. SEG zou die verplichting wel hebben. Zelf gaven zij aan dat zij niet De Vrij bijstonden maar Internazionale.

Het hof geeft aan dat SEG en De Vrij wel een bemiddelingsovereenkomst hadden waardoor het verplicht was om de oud-Feyenoorder te informeren over de financiële belangen. SEG zou een provisie krijgen van 9,5 miljoen euro voor de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen de Vrij en de Italiaanse club. Het hof stelt vast dat SEG de mededelingsplicht heeft geschonden, schrijft het Algemeen Dagblad. Het hof acht ook bewezen dat de verdediger hierdoor een lager inkomen heeft gehad. De schade wordt geschat opruim 5,2 miljoen euro. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten