'Je ziet een enorme ontwikkeling bij die gozer'

In de podcast van FC Rijnmond zitten Sven van Beek, Harry van der Laan en Dennis Kranenburg bij Bart Nolles aan tafel. De podcast kan natuurlijk maar over één ding gaan: de enorme prestatie van Feyenoord door aartsrivaal Ajax met 6-0 weg te poetsen in de eigen Kuip. De mannen raken er niet over uitgepraat.

Van Beek opent de uitzending: ‘Ik heb genoten van Feyenoord, pure klasse.’ De oud-speler gaat door: ‘Als Feyenoord mag je trots zijn op dit resultaat. Als je zo voor de dag komt en je troeft ze op alle facetten af, dan geniet je van minuut één tot de laatste minuut’. Van der Laan haakt daar op in: ‘Ik had het gevoel alsof ik naar Feyenoord – Appingedam zat te kijken.’ Hij steekt de loftrompet af: ‘Feyenoord was niet één, niet twee maar drie klasse beter op alle fronten. Op iedere positie hadden ‘wij’ een betere speler, ik zou er niet van Ajax willen in het elftal van Feyenoord.’ Feyenoord maakte de positie van favoriet echt waar. Kranenburg heeft genoten van de sfeer in het stadion: ‘Het was een perfecte middag.’

Van Beek zag een vernedering van Ajax: ‘Ik heb het meest genoten van de intensiteit waarmee Feyenoord drukzet.’ De stadionclub was meedogenloos bij het afstraffen van de fouten van de Amsterdammers. ‘Iedereen weet dat ze (Feyenoord, red.) vooruitgaan’, zegt Van Beek over het domme opbouwen van Ajax. Trainer Arne Slot wordt weer geroemd om zijn tactiek. Nolles vond het mooi dat Slot na de wedstrijd een momentje voor zichzelf pakte.

‘Die was echt geweldig’, zeggen de mannen over Bart Nieuwkoop, die overal op het veld leek te staan. Ook David Hancko wordt eruit gehaald. Van Beek, ook verdediger: ‘Ik denk dat hij de beste centrale verdediger is die rondloopt op de Nederlandse velden. Die jongen heeft snel, overzicht, bewaart de rust en weet ook wanneer hij de lange bal moet spelen.’ Van der Laan heeft het over een ‘Feyenoord-uitstraling’ die bijvoorbeeld John de Wolf ook had: ‘Daar staat echt een kerel, ik hou er wel van.’ Aan tafel vinden zij het knap hoe veelzijdig hij is.

Ook Yankuba Minteh kan op complimenten rekenen, de eerder kritische Van der Laan is nu complimenteus: ‘Je ziet een enorme ontwikkeling bij die gozer. Ook dat steekpassje dat hij op Paixao gaf, perfect op maat en de goede snelheid.’ Van der Laan hoopt dat de Gambiaan een langere periode dit niveau kan laten zien. Van Beek hoop dat Minteh nog kan blijven in Rotterdam: ‘Deze jongen heeft wel bepaalde kwaliteiten, ik denk dat je niet graag ‘op’ hem staat.’ De mannen zijn jaloers op zijn snelheid en linkerbeen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten