'In Rotterdam hebben ze nooit geloofd in het prolongeren van de landstitel'

Wim Kieft schrijft in De Telegraaf van zaterdagochtend zijn column. De voormalig topspeler zag Feyenoord gelijk spelen tegen FC Volendam en weet dat er bovenin weinig veranderingen meer zullen plaatsvinden. PSV wordt kampioen en er ligt weinig druk meer bij Feyenoord. Kieft gaat daarbij in op de fase waarin Feyenoord nu zit en ziet een aantal zomerse transfers niet meer doorgaan.

Kieft begint scherp in zijn stuk: ‘In Rotterdam hebben ze ondanks de zeperd van PSV in Nijmegen nooit geloofd in het prolongeren van de landstitel en zelfs hield een aantal spelers midweeks zijn benen stil omdat zondag De Klassieker wacht.’ De spits ziet dat Feyenoord niet met volledige inzet speelde.

Giménez

De columnist gaat nog verder in op spits Santiago Giménez. Kieft zag Giménez een tweetal grote kansen krijgen. Een daarvan ging richting keeper en de ander raakte de spits verkeerd, met de hak, waardoor de bal bij Igor Paixao belandde. Paixao deed overigens weinig goeds met deze niet bedoelde voorzet. En zo zag Kieft de Mexicaanse spits steeds minder bij het spel betrokken raken, iets wat hij in de tweede seizoenshelft wel meer en meer ziet gebeuren. Kieft verwacht ook niet dat de populaire aanvaller nog een stevige transfer gaat maken en geld in het laatste brengt: ‘De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen beginnen te maken over Gimenez met het oog op een lucratieve transfer.’ Kieft vindt dat de international zich te weinig heeft laten zien, internationaal en in de tweede seizoenshelft.

Wie ook geen transfer zal krijgen, volgens Kieft, is Quilindschy Hartman. De verdediger speelt in 2024 niet meer door een blessure aan zijn knie. Kieft had Hartman wel in beeld zien komen bij topclubs, zeker als er een goed EK met Oranje voor de linksback was geweest. Nu wacht eerst een loodzware periode waarbij de sympathieke Hartman moet revalideren.

De Klassieker

Zondag staat de Klassieker op het programma en Kieft is duidelijk: ‘Niet veel mensen zullen hun geld op Ajax durven zetten.’ Kieft denkt dat de ploeg van John van ’t Schip het zwaar zal krijgen, niet alleen in De Kuip maar sowieso om die vijfde plek te bemachtigen. Kieft noemt het zelfs ‘beschamend’ als Ajax via de voorronde Europa in gaat, of zich misschien zelfs wel helemaal niet kwalificeert.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten