Strijdkracht geprezen: 'Dat leverde ook één van de mooiste doelpunten dit seizoen op'

Feyenoord richtte zich op eerste Paasdag op door een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning. De Rotterdammers kregen binnen 32 minuten een afstandschot en een penalty tegen. Jeroen Elshoff van de NOS Voetbalpodcast deed verslag van de wedstrijd en kon genieten. "Bij 2-0 dacht je nog wel, nou misschien kan FC Utrecht dit volhouden. Afhankelijk van wanneer ze de goal tegen krijgen." 

Quilindschy Hartman raakte ernstig geblesseerd, de commentatoren wensen de linksback sterkte en geven hoog op over het karakter van de jongeling. Jeroen Stekelenburg is er daarnaast wel van overtuigd dat Hartman een rode kaart had moeten hebben. Daar gaat Elshoff echter niet in mee: "Nou dat weet ik helemaal niet, hij probeerde de bal te spelen." Arman Avsaroglu is het ook niet eens met Stekelenburg en hamert op het afschaffen van de 'triple punishment'. Elshoff gaat verder: "Het heeft iets weg van een voetbalovertreding, dus de intentie om de bal te spelen. Dan is het een gele kaart." 

Fantastische tweede helft

De heren geven hoog op over het Feyenoord van de tweede helft dat met drie goals de drie punten opeiste: "Echt een geweldige tweede helft, ik vond ze fantastisch spelen. Ook aan de hand van een teruggekeerde Stengs. Met een enorme portie gezonde agressie. Dat was voor Utrecht niet vol te houden en dat leverde ook één van de mooiste doelpunten dit seizoen op, die van Hancko." 

Jan Roelfs vond de afstandspegel van Igor Paixão het mooiste doelpunt, die goal was het eerste doelpunt dat Utrecht tegen kreeg van buiten de 16. Toch vond Elshoff het doelpunt van Hancko nog mooier ook vanwege het moment en de reactie van De Kuip.

Elshoff was commentator tijdens die wedstrijd en merkte iets op wat hij nog niet eerder had gezien: "Het publiek hoorde je gisteren ook een paar keer morren toen je zag dat er man voorin vrij was en de keeper werd gezocht. Ondertussen zag je Slot vervolgens duidelijk maken dat het de goede keuze was. Terwijl Feyenoord met die bal terug meer ruimte creëert." Stekelenburg zegt: "Ik denk dat Arne Slot wel één van de beste trainers van Feyenoord is geweest in voetbaltechnisch opzicht. Dus wat dat betreft past hij qua speelstijl misschien wat minder goed bij het oude Feyenoord. Die willen dat er nog directer gespeeld wordt, gooi die bal maar naar voren." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten