Van Gastel en NAC nemen afscheid

Van Gastel en NAC nemen afscheid

3 reacties 3
Bron: NAC Breda
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoord Jean Paul van Gastel en NAC Breda gaan na dit seizoen afscheid nemen van elkaar. Dit meldt de club op de eigen website naar aanleiding van een gesprek wat de clubleiding en de trainer met elkaar gevoerd hebben. Van Gastel is dit seizoen begonnen als hoofdtrainer bij de club in Breda, maar wil toch voor een buitenlands avontuur gaan.

Van Gastel werd in september 2023 aangesteld als hoofdtrainer bij NAC, maar in de winterstop was er al sprake van een mogelijk vertrek. De Brabantse club wilde hun trainer niet laten gaan op dat moment. Dat idee had NAC nog steeds, maar de wens van Van Gastel om naar het buitenland te gaan is zo groot dat de club nu genoodzaakt is om het arbeidscontract niet te verlengen en dit bespreekbaar te maken. Na 30 juni 2024 is Van Gastel officieel niet meer werkzaam bij NAC.

Technisch-directeur Peter Maas zegt daar het volgende over: ‘Dit doe je liever pas als de competitie beslist is, maar we kunnen nu wel tijdig en gericht doorpakken.’ Maas weet dat de trainer nu nog alles zelf geven om voor de gewenste promotie te gaan. De trainer laat ook van zich horen op de clubsite: ‘Ik heb in de winterstop ook al gezegd; wat ik ook zelf van plan ben, ik blijf tot het einde van mijn contract alles geven om met NAC het hoogst mogelijke te bereiken. Dat verlang ik van mijn spelers en mijn staf ook.’

Lees ook
Lees ook