Uitgelicht | Beleidswijziging Feyenoord in het aantrekken van spelers sinds 2019

Feyenoord is sinds 2019 bezig met het veranderen van het aantrekken van spelers, de leeftijd wordt steeds belangrijker. Naast de overduidelijke verandering in speelstijl sinds de komst van Arne Slot zijn de Rotterdammers al langer bezig om wijziging aan te brengen in het beleid, waarmee meer en meer wordt gekeken naar de mogelijkheid tot doorverkopen.

De Rotterdammers trokken tussen 2014 en 2019 spelers aan het voor eerste elftal met een gemiddelde leeftijd van 25,75 jaar. Vanaf 2019 tot nu is de gemiddelde leeftijd van de aangetrokken spelers 24,21 jaar, dat zocht CIES Football Observatory uit. Daarmee lijkt de club een omslag te hebben ingezet om meer waarde te creëren door het aantrekken van jonge spelers en die te ontwikkelen. 

Marcos Senesi lijkt de speler waar de omslag kwam. De verdediger kwam in september 2019 naar Rotterdam en was destijds 22 jaar. Met het aantrekken van de verdediger sorteerde de Rotterdammers voor op een ontwikkeling en een doorverkoop en dat resulteerde in een verkoop 3 jaar later voor 17 miljoen euro. Daar blijft het uiteindelijk niet bij, ook Santiago Gimenez, Quinten Timber, Mats Wieffer en Igor Paixão zorgen voor een verlaging van de gemiddelde leeftijd van aangetrokken spelers.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten