Feyenoord kan flink cashen door EK voetbal 2024

Feyenoord kan financieel flink profiteren van het aanstaande EK. Het EK voetbal wordt dit jaar gespeeld in Duitsland. Van 14 juni tot en met 14 juli zullen er hoogstwaarschijnlijk flink wat Feyenoorders meedoen aan dit belangrijke toernooi.

Voetbal International zetten op een rijtje wat Feyenoord zou kunnen verdienen aan het EK voetbal. De UEFA vergoedt clubs als zij spelers moeten missen omdat het deelneemt een het EK voetbal. De teller begint te lopen op het moment dat de selecties bekend zijn.

Dit seizoen leverde Feyenoord tot op heden negen spelers aan EK-deelnemende landen, daarmee is het hofleverancier in de Eredivisie. De Rotterdammers lijken sowieso zes spelers actief te hebben op het EK met Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer bij het Nederlands Elftal, Dávid Hancko bij Slowakije, Ondřej Lingr bij Tsjechië en Luka Ivanušec bij Kroatië.

De kans dat dit aantal oploopt is aanwezig aangezien Calvin Stengs en Justin Bijlow mogelijk nog aanspraak kunnen maken op een plek in de selectie. Ook Leo Sauer, die deze week voor het eerst minuten maakte voor Slowakije, heeft nog kans op een plek in de selectie.

Flink bedrag

Mocht Feyenoord zes spelers afstaan, dan zal er al zo'n 1,2 miljoen euro verdiend worden door de Rotterdammers, wat uit kan lopen tot 2,25 miljoen euro. In het gunstigste geval, met negen actieve spelers, komt er zo'n 1,8 miljoen tot 3,4 miljoen euro bij.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten