Sauer debuteert in nationale ploeg Slowakije

3 reacties 3
Bron: UEFA.com

Leo Sauer heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Slowakije, zo valt te lezen op UEFA.com. Dat deed de Feyenoorder op 18-jarige leeftijd in de oefenwedstrijd tegen Noorwegen.

In Noorwegen trok Sauer voor het eerst het shirt aan van de Slowaakse A-ploeg. Hij viel in bij een tussenstand van 1-0 in de 83ste minuut. Vier minuten later zorgde Ondrej Duda voor de gelijkmaker, waardoor Sauer vooral trots in plaats van teleurgesteld hoeft te zijn. In die 83ste minuut maakt oud-Feyenoorder Róbert Boženík plaats voor hem. Dávid Hancko zat de eerste helft op de bank, maar stond de tweede helft wel in het veld.

Ontwikkeling

Sauer, die onlangs werd verkozen tot Slowaaks talent van het Jaar 2023, debuteerde in oktober 2023 als 17-jarige al in de selectie van zijn land. Nu dus ook in een interland. Bij Feyenoord gaat de ontwikkeling van de linksbuiten hard. Na een seizoen als huurling bij Feyenoord O21 kocht Feyenoord hem van MŠK Žilina. Dankzij een goede voorbereiding op het seizoen 2023/24, sloot Sauer vast aan bij het eerste. Op zijn debuut in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam wist hij meteen te scoren. Inmiddels staat hij op elf wedstrijden, één doelpunt en drie assists in Feyenoord 1. Ook maakte hij zijn debuut in de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid.