Kwakman: 'Ik heb wel het idee dat Slot overtuigd is van zichzelf'

Bij Voetbalpraat, programma van ESPN, wordt onder andere de overstap van Arne Slot besproken. Bij Jan Joost van Gangelen in ‘de vakjes’ zitten Anco Janssen, Kees Kwakman en Cristian Willaert. De mannen praten of dit een goede stap is voor Slot en wat de gevaren zijn.

Kwakman zegt daarover: ‘Toch wel snel gegaan eigenlijk.’ De analist gaat verder: ‘Het is vooral voor Slot fantastisch. Het is een behoorlijke stap.’ Kwakman denkt wel dat het een enorme uitdaging gaat worden, ook met de erfenis van Jurgen Klopp. Toch ziet de oud-speler ook kansen: ‘Ik heb wel het idee dat Slot overtuigd is van zichzelf. Hij heeft alles ook met heel veel overtuiging heeft gedaan.’ Kwakman ziet vanuit wat Slot bij Feyenoord gedaan heeft wel kansen voor een succes, ondanks dat de weersrand groter is in de Premier League.

Data

Willaert belicht een ander stuk: ‘Bij Liverpool gaan ze niet over één nacht ijs.’ De journalist weet dat Liverpool de data is ingedoken om te kijken welke teams in Europa een beetje overeen komen met Feyenoord, kijkend naar de pressie en veroverde ballen bijvoorbeeld: ‘Dat heeft geholpen om hem (Slot, red.) op de radar te krijgen.’ Willaert vindt ook dat mensen niet te laatdunkend moeten doen over Nederlandse trainers: ‘We beginnen nu weer een beetje aan te haken en dat is fantastisch. Dit is voor het Nederlands voetbal natuurlijk ook geweldig. Een Nederlandse coach bij zo’n megaclub.’

Janssen snap wel dat er een grote club voor de trainer van Feyenoord komt: ‘Dat lag wel in de lijn der verwachtingen. Vorig jaar als Spurs afgezegd, Chelsea wat interesse had en als een club als Liverpool dan interesse heeft. Ik vind het niet heel gek dat zij bij Slot uitkomen.’ Janssen ziet dat Slot ‘er goed op staat’: ‘Als je die man over voetbal hoort praten, dan denk ik dat hij daar wel past.’ Kwakman vult aan dat Slot zeer gedreven is en altijd met voetbal bezig is. De oud-voetballer roemt de manier van spelen van Slot.

Mogelijkheden

‘Hij is wel slim hoor’, zegt Janssen over de risico’s die Slot loopt doordat hij nog nooit met echte vedettes gewerkt heeft. Aan tafel denken ze dat Slot het wel aan zal kunnen. ‘Hij is ook gewoon heel duidelijk naar spelers toe en ik denk dat dat het belangrijkste is’, aldus Kwakman. Misschien moet de mindset van Slot iets veranderen doordat het aantal gespeelde wedstrijden veel hoger ligt. Willaert denkt dat de manier van spelen van Liverpool goed past bij Slot en de trainer ook al in een ‘lopende machine’ komt. Daarnaast kan Liverpool de spelers houden die ze willen houden.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten