Dilrosun omschrijft verschil: 'Elke week nemen we het op tegen lastige tegenstanders'

Feyenoord zag afgelopen winter Javairô Dilrosun vertrekken naar Mexico. De buitenspeler vertrok naar anderhalf seizoen in Rotterdam naar de Mexicaanse topclub Club América. De overstap is goed bevallen, in gesprek met ESPN kijkt Dilrosun terug en vooruit. 

Voor Dilrosun is het vooral lastig om aan te passen. De taal spreekt hij niet en Europa heeft een heel andere mentaliteit dan op het continent waar hij nu speelt, toch voelt hij zich goed. "De mensen, de staf en de fans laten me thuis voelen", vertelt Dilrosun. 

Dilrosun omschrijft het verschil tussen Europees voetbal e het voetbal in Mexico. Op voetbaltechnisch gebied is Europa een stapje verder dan Mexico, maar het fysieke gedeelte is in Mexico heel anders. Toch is het verschil niet heel groot in niveau. "Elke week nemen we het op tegen lastige tegenstanders."

Clun América is een grote club in Mexico, met erg fanatieke supporters. Dilrosun zag na zijn overstap zijn Instagram ontploffen. Dat zorgt er voor dat er elke week veel druk op de wedstrijden staat. "Het zorgt ook voor veel druk bij de spelers, maar daar moet je mee om kunnen gaan. We moeten het elke wedstrijd laten zien", besluit Dilrosun. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten