'Wij gaan niet opbouwen, maar wij gaan herbouwen'

'Wij gaan niet opbouwen, maar wij gaan herbouwen'

21 reacties 21
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

In Rondo, uitgezonden op Ziggo sport was Arne Slot aangeschoven om te praten over zijn werkgever Feyenoord. De oefenmeester noemde meermaals de noodzaak van Feyenoord om spelers aan te trekken die de kwaliteit direct verhogen, daarbij rekening houdend met onmogelijkheden van het aantrekken van deze spelers.

Wytse van der Goot vraagt aan Slot "Stel nou dat je loopt tegen de grenzen van de groei, en er geen ruimte is om te investeren?" Daarop reageert de oefenmeester: "Er zal altijd nog wat rek zijn. We hebben het net over Quinten Timber gehad, die zat nu voor het eerst bij het Nederlands elftal waar hij weer dingen geleerd heeft." Toch vreest Arne Slot voor de werkzaamheden die komende zomer plaats gaan moeten vinden: "Het is zeer aannemelijk dat er spelers gaan vertrekken. Wij gaan niet opbouwen, maar wij gaan herbouwen. Ze zeggen altijd dat er twee of drie jongens gaan vertrekken, maar dat zullen er waarschijnlijk vijf of zes gaan zijn. Dat is de realiteit van elke Nederlandse club."

Zirkzee naar Feyenoord?

Ruud Gullit vraag of Bologna spits Joshua Zirkzee geen optie is voor de Rotterdammers: "Als je nu mijn telefoon erbij pakt kun je zien dat dit een jongen was waar we twee jaar geleden contact mee hadden. Inmiddels is hij onbetaalbaar geworden." Presentator Van der Goot vraagt of hij al weet welke spelers gaan vertrekken en noemt David Hancko, Quinten Timber, Mats Wieffer, Quillindschy Hartman en Santiago Gimenez: "Dat is altijd een individuele keuze maar er is wel een realistische kans op Champions League voetbal bij ons volgend jaar. Dan is de vraag vind je Champions League mooier dan in de Premier League spelen. Want het is nog maar de vraag of spelers die bij ons vertrekken bij een club in de Premier League terecht komen die ook Champions League spelen."

Toekomst van Slot bij Feyenoord

Van der Goot vraagt over de toekomst van Arne Slot bij Feyenoord: 'Wat voor overwegingen maak jij zelf?' Waarop Slot reageert: "Ik denk exact dezelfde, als speler of als trainer weeg je of dingen af wat er bij Feyenoord mogelijk is en wat er bij een eventueel geïnteresseerde club mogelijk of aanwezig is. Dat heb ik vorige zomer gedaan en toen ben ik bij Feyenoord gebleven dat kan deze zomer weer gebeuren, of niet. Afhankelijk van wat er langskomt en ze er uit komen met Feyenoord want ik heb gewoon een doorlopend contract. En ik ben hartstikke gelukkig bij Feyenoord."

Van der Goot vraagt nogmaals of Slot zijn conclusies trekt wanneer Feyenoord niet de kwaliteit kan aantrekken die door Slot gewenst wordt: "Ik denk dat de club Feyenoord er ook bij gebaat is om zulke spelers aan te trekken voor de volgende stap. We gaan de transferzomer in met waarschijnlijk Champions League, dat zorgt voor veel geld. Verkoop zal ook veel geld opleveren en dan is de vraag welke spelers willen we halen en welke spelers kunnen we halen." De inkomsten uit spelersverkopen zullen volgens Slot ook wel eens een flinke bron van besteedmaar inkomen gaan zorgen: "Het moet wel heel raar lopen als er niet drie of vier basisspelers gaan vertrekken."

Lees ook