Slot over Feyenoorder: 'Dan is zijn plafond echt extreem hoog'

Bij Feyenoord breekt dit seizoen in recordtempo Quinten Timber door in het eerste elftal. De van FC Utrecht overgekomen jeugdspeler van Varkenoord imponeerde dit seizoen reeds tegen Lazio en Atletico Madrid. Quinten Timber kon van Ronald Koeman zelfs een uitverkiezing voor het Nederlands Elftal verwachten. Bij Rondo op Ziggosport gaat Arne Slot verder in op zijn pupil in gesprek met onder andere Rafael van der Vaart.

Lof voor Timber

Van der Vaart is lyrisch over de kwaliteiten van Timber: "Ik dicht hem een hele grote carrière toe, maar misschien overdrijf ik soms een beetje. Waar denk jij dat zijn plafond ligt als hij zich zo blijft ontwikkelen?" Slot geeft daarop antwoord: "Nou als hij zich zo blijft ontwikkelen als afgelopen jaar dan is zijn plafond echt extreem hoog. Hij heeft echt een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Het is een bijzondere speler omdat hij de kracht en snelheid heeft om op het middenveld een overtal situatie te maken. En ik vind dat hij een enorm goede mentaliteit heeft."

De oefenmeester trekt de vergelijking met Orkun Kökçü, "Wij hebben Kökçü niet beter leren voetballen maar hij is wel fitter geworden. Net als bij Timber, die kon echt wel voetballen maar wij zorgen er voor dat ze fitter worden en op elkaar ingespeeld raken." 

Yankuba Minteh

Over het spel van Yankuba Minteh is Arne Slot steeds meer te spreken, de trainer is van mening dat Minteh al een flinke ontwikkeling heeft gemaakt in zijn periode bij Feyenoord: "Deze jongen speelt nu anderhalf jaar betaald voetbal. Ik vind dat zijn keuzes in de eindfases al beter worden. En het vervelende is dat als die keuzes echt heel goed worden, dat hij niet meer voor ons zou spelen."

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten