Luijckx: 'Je zakken heb je al vol'

Bij Voetbalpraat, te zien op ESPN, wordt gesproken over het Nederlands Elftal en de vele middenvelders die bij Oranje rondlopen. Zo wordt ook Georginio Wijnaldum, oud-Feyenoord, besproken.  Aan tafel bij Jan Joost van Gangelen zitten Bram van Polen, Kees Luijckx en Leo Driessen en zij doen hun zegje.   

Driessen: ‘Ik vind dat wij veel middenvelders hebben en dan vind ik dat er veel moeite wordt gedaan om een 33-jarige middenvelder terug te halen.’ Driessen doelt hier uiteraard op Georginio Wijnaldum. Aan tafel vinden ze de keuze van de bondscoach niet allemaal even handig.

Terugkeer naar Feyenoord

Wijnaldum liet recent weten dat hij in de zomer naar Feyenoord had willen terugkeren, maar Feyenoord kon de transfersom in combinatie met het salaris niet betalen. Van Gangelen vraagt of de tafelgasten vinden dat de middenvelder naar Rotterdam had moeten komen. Luijckx is duidelijk: ‘Ik zou het wel weten, ik had voor Feyenoord gekozen. De oud-speler legt uit: ‘Je zakken heb je al vol en dan een rol, zoals je die nu bij het Nederlands Elftal zou moeten hebben, die rol dan pakken. Jazeker, ik had dat echt gedaan.’ De analist denkt dat de Wijnaldum ook niet kon gaan, omdat de oliesjeiks hem niet wilden laten gaan onder de 10 miljoen euro. Driessen snapt wel dat Wijnaldum in Saudi-Arabië is geen spelen, maar vindt de manier waarop hij zich daar gepositioneerd heeft niet zo slim: ‘Ja, dat is een beetje zonde.’ Aan tafel zijn ze het eens dat het imago van Wijnaldum nu wel wat schade opgelopen heeft.

Feyenoorders in Oranje

Er wordt ook gesproken over het systeem waarin het Nederlands Elftal zou moeten spelen. Van Polen vindt dat Oranje in een 5-3-2 zou moeten aantreden: ‘Dan komt Hartman echt in zijn kracht. Vooruit aan de bal.’ Van Polen gaat op het middenveld niet voor een Feyenoorder, maar voor een ander middenveld. Of er vrijdag aan de aftrap Feyenoorders zullen staan, wordt rond 20.45 uur duidelijk als Oranje tegen Schotland speelt.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten