Bischop: 'Niet zo dat hij de enige speler is die op de bank zit'

Feyenoord moet het dit seizoen doen zonder de aansturing van absolute sterspeler en uitblinker van vorig seizoen Orkun Kökçü. De voetballer van het jaar bewees zich bij Feyenoord als leider op het veld en wist meermaals zijn elftal over het dode punt te slepen. Hij verdiende een transfer naar SL Benfica om zich daar verder te ontwikkelen op Champions League niveau.

De bewuste tussenstap pakt vooralsnog minder goed uit voor de Turks international. De spelverdeler wordt weinig tot niet op zijn favoriete posiite gebruikt ondanks eerdere interne gesprekken en beloftes van trainer Roger Schmidt. Bij Voetbalpraat op ESPN gaat het over het grote interview dat Orkun Kökçü gaf aan de Telegraaf over zijn rol bij Benfica. Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad zegt daarover: "Het was wel een heel atypisch, gek moment, gekke uitspraken. Wat win je hier nou mee? In deze situatie snap ik dit niet."

Interview Orkun Kökçü onhandige timing?

Kenneth Perez snapt de precieze timing van dit interview wel: "Het moment begrijp ik wel met het interlandweekend voor de boeg want na twee weken is alles iets zachter. De inhoud van het hele verhaal is best wel gek, want als je aast op een transfer, dat lijkt me toch niet want hij mag blij zijn dat hij bij zo'n grote club zit." Voormalig Rijnmond verslaggever, nu ESPN, Sinclair Bischop wordt gevraagd naar de situatie: "Hij heeft de eerste seizoenshelft vrijwel alles gespeeld en we kennen het wisselbeleid van Schmidt. Het is niet zo dat hij de enige speler is die op de bank zit. Het moment is dan wel raar om zo fel van leer te trekken. Bij Feyenoord was hij ook wel ongeduldig. Hij had toen ook overwegen om bij Besiktas of Galatasary te gaan."

Sjoerd Mossou verbaasde zich vooral over het interview binnen het huidige medialandschap en dan met name in Portugal. Mossou weet te melden dat het in dat land hoogst ongebruikelijk is dat spelers in de media treden omdat zelfs de uitspraken van spelers door de media-afdeling worden uitgekauwd. Bischop denkt ook dat dit door sociale media komt waarin spelers hun zegje kunnen doen, zo ook door Kökçü vandaag: "Maar hij kwam vandaag met een statement op social media waarbij hij zijn keutel introk." Met die conclusie was Perez het zeker niet eens: "Dat vond ik nou juist niet en dat was in mijn ogen heel sterk van hem. Ik vond dat hij bij zijn woorden bleef en de consequenties wilde dragen. Maar ik ben wel heel benieuwd naar wat hier de bedoeling van is." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten