Verbazing bij Stekelenburg: 'Grote groep mensen die het gevoel heeft dat er iets niet in de haak is'

Verbazing bij Stekelenburg: 'Grote groep mensen die het gevoel heeft dat er iets niet in de haak is'

8 reacties 8
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het hoge Noorden hadden Rotterdammers een lastige middag mede door de onwaarschijnlijke goals van Mats Köhlert. Ondanks de twee keer dat Feyenoord op achterstand kwam, had commentator Jeroen Stekelenburg van de NOS Voetbalpodcast van de NPO niet het idee dat Feyenoord tegen puntverlies aan zou lopen: "Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat Feyenoord het toch wel ging doen."

Jeroen Grueter deed verslag van die wedstrijd en beaamt dat gevoel van zijn collega: "Dat gevoel had je terecht omdat Feyenoord dat al seizoenen bewijst dat het soms zelfs nog in de 96e minuut kan. Ze hebben het zichzelf uiteindelijk alleen maar moeilijk gemaakt en gingen terecht met een overwinning naar de kant." Feyenoord leek in de eerste helft juist op voorsprong te komen door Lutsharel Geertruida, Jeroen Stekelenburg zag het moment en zegt daarover: "Voor mijn gevoel gaat het de laatste weken veel over de situatie of een speler een bal wel of niet controleert en er nieuwe situatie ontstaat. Deze regel leidt tot veel vragen en volgens mij is er een grote groep mensen die het gevoel heeft dat er iets niet in de haak is."

Buitenspel is buitenspel

Arman Avsaroglu, die zag het moment ook en denkt terug aan simpeler tijden: "Ik verlang ook wel een beetje terug naar het moment dat iemand gewoon buitenspel stond als hij een pass kreeg. Je begrijpt bijna niet meer waar je naar moet kijken. Het is lastig om het doorgronden. Zo'n VAR ziet het en roept Higler naar het scherm toe en die moet er ook weer naar kijken. Dat is complex." Jan Roelfs was ook bij de podcast aanwezig en vindt de huidige manier waarop met deze situatie wordt omgegaan niet ideaal: "Het haalt het tempo uit de wedstrijd, maakt alles warrig, het publiek snapt het niet, wij moeten ons best doen om het te snappen want het gaat over bewust-onbewust." Grueter haakt in op het verhaal van Roelfs: "Dat is ook het moeilijke, geef dat maar eens aan. Ik had werkelijk geen idee waarom die goal bij de VAR terecht kwam. Dan zie je de beelden en begrijp je waar het over gaat, maar het is wel heel sneu dat het voor de tweede keer in drie weken bij Geertruida gebeurde."

Vorm Feyenoord 

Over de vorm van Feyenoord in het huidige seizoen zijn de meningen verdeeld. Stekelenburg geeft aan dat hij verwacht dat Slot gehoopt had in deze fase 'het beste Feyenoord' van dit seizoen te zien in aanloop naar de KNVB-beker finale, maar dat dit niet zo is, mede vanwege het vele rouleren op de buitenposities. Daar gaat Grueter niet in mee, die stelt dat Feyenoord juist wel in vorm is: "Ik heb weer een aantal schitterende aanvallen gezien waarbij het uiteindelijk dan net niet klopte in de eindpass die niet aankwam."

Over de vorm van de buitenspelers is Grueter ook positief: "Ivanusec begint steeds beter te spelen dat is een conclusie die we kunnen trekken. Die vind ik de laatste drie, vier weken echt weer het niveau benaderen van toen hij hier net kwam. Stond ook aan de basis van de mooie goal van Wieffer en heeft meer goede dingen laten zien. Paixão viel heel goed in, voor mij verbazingwekkend dat hij weinig wordt gebruikt aangezien het op rechts vaak zoeken is."

Lees ook