'Dan kom je voorbij in zeventien praatprogramma's en word je uitgekotst'

Nu zowel Feyenoord als PSV geen Europese campagne meer hebben, na de uitschakeling van de Eindhovenaren tegen Borussia Dortmund, kunnen beide clubs zich richten op de competitie. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vraagt Mikos Gouka zich hardop af of dit niet zorgt voor een saai einde van de competitie. 

Zowel PSV, 10 punten voor op Feyenoord, als Feyenoord, 6 punten voor op FC Twente met beter doelsaldo, lijken al wel zeker van hun plek in de competitie. Gouka vraagt zich af of dit niet voor een saai einde gaat zorgen. "Daar heb je wel een punt, je merkt bij Feyenoord ook wel het zijn nog negen wedstrijden. Ze zeggen wel de bekerfinale zit er nog tussen en Twente staan toch nog dichtbij, maar ze staan op zes punten met een minder doelsaldo. Voor PSV helemaal, als die twee wedstrijden verliezen is er nog niets aan de hand. Daar zeg je wel wat, de spanning voor plek drie is er ook niet echt. Het wordt uiteindelijk een van de saaiste slotfases van de Eredivisie in jaren. Als je puur naar Feyenoord kijkt dan zingen ze uit op plek twee, ze gaan nog een keer tegen Ajax spelen. Ze zouden twee keer van Ajax kunnen winnen. De laatste keer dat dat lukte brachten ze een DVD uit en verloren ze twee keer in de play-offs, die worden nu niet gespeeld.”

FC Porto werd uitgeschakeld tegen Arsenal en daarmee is Nederland de komende twee jaar verzekerd van twee vaste plekken in de Champions League. "De tweede plek is nu al een half kampioenschap en dat blijft nu zo", aldus Gouka die daarmee denkt dat er clubs zijn die misschien wel durven te gaan investeren om de tweede plek te behalen. 

In Europa gebeuren gekke dingen, zoals bij Atletico tegen Inter er een speler in de ballen werd geknepen. Er wordt wel eens gezegd dat er meer naar het buitenland moet worden gekeken. "Veel spelers van Feyenoord hebben tegen Atletico gespeeld en die gaven aan er gebeuren dingen, schreeuwen in je oor, op je tenen staan, met een vinger bij je oog, die gebeuren hier niet. Als die dat hier zouden doen dan zou je zo klaar zijn natuurlijk hè. Als Thomas Beelen zo door de Eredivisie zou gaan, dan kom je in zeventien praatprogramma's voorbij en wordt je uitgekotst."

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten