Van Basten voorspelt plafond: 'Het is geen wereldtopper'

Van Basten voorspelt plafond: 'Het is geen wereldtopper'

26 reacties 26
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

De topper in Eindhoven eindigde onbeslist. Het gelijke spel zorgt er voor dat de flinterdunne titelaspiraties die nog aanwezig waren in Rotterdam vervlogen. In Rondo van Ziggo Sport wordt de wedstrijd met onder andere Giovanni van Bronckhorst nabesproken.

De succesvolste trainer van Feyenoord aller tijden stak van wal: "Ik heb wel een leuke wedstrijd gezien." Gio zag overeenkomsten met de eerdere confrontaties dit seizoen: "Eigenlijk hetzelfde als in de wedstrijden die we ervoor hebben gezien. Twee ploegen die de beste zijn van Nederland en het verschil is minimaal. Dan zie je door de spanning ook wat fouten, ook bij de goals. Maar uiteindelijk wel een terechte uitslag. Het gelijkspel heeft meer waarde voor PSV dan voor Feyenoord."

Maurice Steijn, de slechtste trainer van Ajax aller tijden had de wedstrijd ook aandachtig gevolgd: "Er zat veel beleving in, dat kon je heel goed zien, Feyenoord moest echt en PSV had wel vrede met een gelijkspel dat zag je naarmate de wedstrijd vorderde. Ik heb me alleen wel echt gestoord aan het gedrag richting de scheidsrechter."

Marco van Basten wordt gevraagd naar het niveau van Santiago Gimenez. De Mexicaan wist na een aantal wedstrijden weer eens te scoren: "Het is een goede spits, maar je ziet wel dat hij toch redelijk beperkt is zoals hij zich in de laatste weken toont. In het begin ging natuurlijk alles goed en toen is hij misschien wat te groot gemaakt nu gaat alles niet goed en dan wordt hij te klein gemaakt. Het is een goede spits voor Feyenoord maar het is geen wereldtopper zeker als je het vergelijkt met de wereldtalenten en de grote jongens."

Over de keeperskwestie wordt vervolgens gesproken, Wytse van der Goot vraagt zich hardop af of Wellenreuther nog wel op de bank kan plaatsnemen wanneer Bijlow weer fit is. "Ik denk dat elke trainer dat wel wil een keeper en tweede keeper die zo goed zijn. Hij heeft het geweldig gedaan. Iedere keer als hij erin staat dan staat hij er ook echt. Dat is een luxeprobleem."

Marco van Basten is het hele seizoen al van mening dat Feyenoord de best voetballende ploeg is. Van die mening is hij na zondag nog steeds niet af gevallen: "Feyenoord is van achteruit gewoon het beste georganiseerd. Ze komen met het beste voetbal tot kansen maar voorin zijn ze gewoon niet zo goed. De spits is niet in vorm en rechtsbuiten is echt een probleem. Al doet Minteh het daar nu dan wel even aardig. Maar goed dat zag je ook tegen Lazio en andere Europese wedstrijden dat ze de bovenliggende partij zijn maar toch niet door gaan."

Lees ook