Krabbendam: 'Dan kunnen ze die cheque van 50 miljoen incasseren'

Krabbendam: 'Dan kunnen ze die cheque van 50 miljoen incasseren'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In een recente aflevering van Voetbalpraat op ESPN werd het spannende gelijkspel tussen Feyenoord en PSV uitvoerig geanalyseerd, een wedstrijd die Feyenoord's hoop op de titel verder deed vervagen, terwijl PSV een stevige voorsprong van tien punten behoudt. De discussie ging niet alleen over de wedstrijd zelf, maar ook over het tactische duel tussen de trainers Peter Bosz van PSV en Arne Slot van Feyenoord.

Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad merkte op dat Bosz waarschijnlijk over het algemeen tevreden is over de confrontaties met Feyenoord. "Ik denk dat Bosz het meest tevreden is over de vier wedstrijden tegen Feyenoord in algemene zin. Al was hij gisteren zeker niet tevreden, alleen over het resultaat."

Martijn Krabbendam van Voetbal International voegde eraan toe dat Slot in het eerste competitieduel niet tevreden was, vooral omdat Feyenoord toen in standaardsituaties werd verschalkt. "Slot was natuurlijk in de eerste competitiewedstrijd niet tevreden toen ze meer balbezit hadden en toen lieten ze zich in standaardsituaties verschalken. Maar goed Feyenoord is met mindere spelers vier keer gelijkwaardig geweest aan PSV. Dus voetballend gezien kun je niet zeggen dat het verschil tien punten is."

Verschil Feyenoord en PSV

Krabbendam benadrukte ook het verschil in efficiëntie tussen PSV en Feyenoord tegen kleinere teams. "Het verschil is natuurlijk wel dat PSV de wedstrijden tegen Fortuna thuis wel makkelijk wint. Tegen RKC beslissen ze het gewoon in een uurtje. Terwijl Feyenoord tot de 90e minuut tot het gaatje moet gaan."

Kenneth Perez, analist bij ESPN, gaf zijn voorkeur duidelijk aan voor Slot boven Bosz toen hem gevraagd werd wie de betere trainer zou zijn. "Ik zou tien van de tien keer Slot kiezen; hij heeft echt iets speciaals. Hij heeft echt iets veranderd bij de club en veel spelers echt heel veel beter gemaakt."

Hete Transferzomer?

De discussie ging verder over mogelijke vertrekkende spelers van Feyenoord deze zomer. Krabbendam speculeerde over de toekomst van enkele sleutelspelers. "Hancko heeft alles meegemaakt bij Feyenoord, kampioen geworden, Champions League gespeeld. Geertruida zal ook wel gaan, heeft pas acht overtredingen gemaakt dat zegt wel iets. Gimenez zal ook wel gaan, ze hebben niet voor niets Ueda al voor 9 miljoen gekocht en klaarstaan."

Wijffels benadrukte het belang van de juiste spelersaankopen voor het aanblijven van Arne Slot bij Feyenoord. "Dat zal wel van komende zomer afhangen. Het zal hem dan vooral zitten in het feit dat Feyenoord spelers haalt die Feyenoord beter moet maken en ontwikkelen in plaats van spelers die Feyenoord beter maken."

Clubwatcher Krabbendam beaamt het verhaal van Wijffels en zag Milambo in de basis starten ten faveure van vleugelspelers Paixão en Ivanusec. Dat de jongste debutant van Feyenoord ooit de voorkeur kreeg voorspelt veel goeds voor zijn toekomst, ook Kenneth Perez was gecharmeerd van de jongeling. 

Krabbendam sloot de discussie af met een positieve noot over Feyenoord's seizoen. "Als ze tweede worden en de beker winnen dan hebben ze een topseizoen. Dan kunnen ze die cheque van 50 miljoen incasseren, van de Champions League."

Lees ook