Timber: 'Dat was te verwachten denk ik'

Timber: 'Dat was te verwachten denk ik'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Quinten Timber is na een hersenschudding alweer een paar wedstrijden terug en zit inmiddels bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. Zondagmiddag speelde hij met Feyenoord 2-2 gelijk tegen PSV. Hij blikt bij ESPN terug op de wedstrijd.

Op basis van de voorgaande wedstrijden tussen beide ploegen dit seizoen is Timber niet verbaasd over het type wedstrijd. Het was in zijn beleving pittig en intens. 'Dat was te verwachten denk ik', zegt Timber. Hij wilde graag winnen in Eindhoven, maar tevergeefs. 'In het begin hadden we het best wel lastig. Speelden ze er goed onderuit, op een gegeven moment kregen we wel controle. Dan creëren we een paar kansen.' In de tweede helft is behalve de goal geen kans weggegeven. Tegelijkertijd had Feyenoord ook meer kunnen en misschien wel moeten scoren, gezien de kansen. 'Als je controle hebt moet je ervoor zorgen dat je geen tegengoal krijgt.'

Nederlands Elftal

Timber heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot een dragende kracht in Feyenoord 1. Alhoewel hij vorig seizoen al vond dat hij belangrijk was voor de ploeg, vindt hij dat nu echt de volgende stap is gezet, mede door zijn fitheid. Ook bondscoach Ronald Koeman is zijn ontwikkeling opgevallen. De middenvelder zit bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. 'Mooi, ik ben er blij mee en het is de eerste stap. Ik hoop dat ik erbij kan zitten.' Hij beseft dat de voorselectie nog niet het echte werk is. 'Het smaakt naar meer', aldus Timber.

Lees ook