Gimenez: 'We zullen tot het einde blijven vechten, zoals altijd'

Gimenez: 'We zullen tot het einde blijven vechten, zoals altijd'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Santiago Gimenez heeft voor het eerst sinds 14 januari weer in de Eredivisie gescoord. Dat deed hij in het 2-2 gelijkspel met koploper PSV. De Mexicaan gaat in op de wedstrijd van hem en zijn ploeg.

'Het was een hele lastige wedstrijd', concludeert Gimenez tegenover ESPN. Hij zag twee ploegen die wilden winnen. 'Een gelijkspel is rechtvaardig.' Op de ranglijst is het verschil dus nog steeds tien punten tussen PSV en Feyenoord. 'Het was onze kans om op zeven punten te komen. Het lukte niet, maar we vochten ervoor.'

Gimenez trefzeker

De 1-2 kwam vanaf de voeten van Gimenez. Na een doelpuntendroogte van ruim anderhalve maand, weet hij weer hoe het is om op een Nederlands veld te scoren. 'Ik voel me goed en fris. Ik weet dat ik de laatste wedstrijden niet de Santi was die mensen kennen. Ik wil terugkomen tot die Santi en het niveau halen dat ik heb en meer.' Hem wordt gevraagd waar zijn mindere vorm aan lag. 'Als ik het wist was ik altijd top', zegt hij lachend, terwijl hij aangeeft altijd hard te blijven werken.

Bij een 1-0 tussenstand in de eerste helft ging de spits één op één met doelman Walter Benítez. 'Ik denk dat het een goed schot was, maar ook een hele goede redding.' Hij vindt het moeilijk om te zeggen wat hij daar fout deed, want in zijn ogen deed hij het juist goed, behalve dat de keeper het nog beter deed. 'We zullen tot het einde blijven vechten, zoals altijd', aldus Gimenez over de titelstrijd. 

Lees ook