Wieffer: 'We hadden hier moeten winnen'

9 reacties 9
Bron: ESPN

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld in Eindhoven. De Rotterdamse doelpunten kwamen van de voeten van Yankuba Minteh en Santiago Gimenez. Mats Wieffer blikt bij ESPN terug op de wedstrijd.

Alhoewel het voor de neutrale kijker een vermakelijke wedstrijd zal zijn geweest, heeft Wieffer het wel eens meer naar zijn zin gehad. 'Qua voetbal heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld', zegt hij. Daarmee doelt hij erop dat vaak de lange bal is gespeeld. Dat kwam volgens de middenvelder doordat PSV goed en vooral hoog druk zette. 'Dat is moeilijk om onderuit te spelen.'

Kansen voor Feyenoord in tweede helft

In de tweede helft had Feyenoord qua kansen de bovenhand. 'Alleen jammer dat je dan de tweede helft eigenlijk niet echt wat weggeeft en dan staat Guus Til één keer goed en gaat 'ie erin.' Een kampioenschap zat als hoofddoel in het hoofd van Wieffer, maar nu wordt het volgens hem wel heel moeilijk gezien de achterstand van tien punten. De hoop is niet weg, maar: 'We hadden hier moeten winnen. Nu moeten we gewoon focussen op de tweede plek. Als PSV punten gaat verspelen zien we het dan wel weer. De echte focus op de nummer één positie is nu wel wat minder.'

Feyenoord speelde de afgelopen vaak doordeweeks, waardoor er weinig rustmomenten waren. AS Roma stond tweemaal op het programma, FC Groningen kwam voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker langs en AZ en PSV moesten in datzelfde toernooi verslagen worden. Wieffer haalt de periode aan, maar wil het niet zien als excuus. 'In zulke wedstrijden moet je er gewoon tegenaan gaan', aldus Wieffer.