Nieuwkoop over ploeggenoot: 'Hij staat altijd met een lach op het veld'

Feyenoord wist zich donderdagavond te plaatsen voor de finale van de TOTO KNVB Beker. In De Kuip waren de Rotterdammers met 2-1 te sterk voor FC Groningen, waardoor op 21 april NEC Nijmegen de tegenstander zal zijn in de finale.

Bart Nieuwkoop begon donderdagavond op de bank, maar viel in de tweede helft in als vervanger van Marcos Lopez. 'Ontzettend blij dat we dit uiteindelijk tot een goed resultaat hebben weten te behalen en dat we wederom een finale gaan spelen', reageert Nieuwkoop na afloop tegen Feyenoord Media waarvan het item is geplaatst op Feyenoord ONE.

Feyenoord had het zeker in het begin lastig met FC Groningen. De ploeg uit Groningen kwam op een 0-1 voorsprong. 'Ik denk complimenten aan Groningen hoe ze het hebben gedaan. De eerste helft, ze gooiden heel veel energie er in. Ik denk iets meer dan dat wij op dat moment konden leveren. Respect naar Groningen, heel goed gedaan. Dan is het aan ons, al gaat het soms niet makkelijk, om wedstrijden te winnen.' Nieuwkoop weet dat Feyenoord dat goed heeft gedaan.

Winnende treffer Lingr

Dávid Hancko zorgde in de tweede helft voor de 1-1, en Ondřej Lingr maakte het winnende doelpunt. 'Ontzettend blij voor Lingr', zegt Nieuwkoop. 'Hij werkt ontzettend hard, elke dag. Hij staat altijd met een lach op het veld. Hij staat ook altijd op het goede plekkie. Heel bij dat hij vandaag gewoon de matchwinner is en het doet ons heel goed.'

Zondag staat alweer de topper tegen PSV op het programma. 'Het wordt een hele belangrijk wedstrijd natuurlijk, aankomende zondag. Ik denk dat we goed moeten herstellen vandaag en dan de volle focus op zondag.' Nieuwkoop blikt ook nog even terug op de mooie sfeeractie van Het Legioen. Nieuwkoop zag dat de supporters opnieuw indruk maakte met de sfeeractie. 'Ontzettend dankbaar voor.'

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten