'Dat zou voor Feyenoord prettig zijn, maar ook voor die jongen zelf'

'Dat zou voor Feyenoord prettig zijn, maar ook voor die jongen zelf'

12 reacties 12
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Met de halve finale van de beker in aantocht is het voor Feyenoord zaak om te waken voor onderschatting. De Rotterdammers spelen vanavond tegen Keuken Kampioen Divisie ploeg FC Groningen en het lijkt bijna een uitgemaakte zaak dat de finale Feyenoord – NEC wordt. Toch lijkt onderschatting de grootste valkuil voor Feyenoord. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad denkt ook Maarten Wijffels dat de Rotterdammers de finale bereiken.

Feyenoord lijkt vooral een gebrek aan doelpunten te hebben dit seizoen. Vooraf tekenen trainers een aantal doelpunten in vanaf een bepaalde positie. Bij Feyenoord ontbreekt het vooral aan doelpunten vanaf de vleugels. Zo heeft Alireza Jahanbakhsh bijvoorbeeld nog geen goal gemaakt. Maar er zijn ook positieve uitzonderingen, Lutsharel Geertruida heeft al zes keer gescoord. “Het gevaar van Arne Slot is de rechtsback”, dat stelt Wijffels, die weet dat trainers door middel van een inschuivende speler een vierkant willen creëren op het middenveld.

Wijffels vindt het echt mooi wat Geertruida laat zien. “Geertruida dat vind ik wel mooi om te zien hoor. Hij was vorig seizoen al eens beslissend tegen sc Heerenveen en in de ArenA maakte hij natuurlijk de beslissende 2-3 die ze eigenlijk het kampioenschap schonk. Hij staat vaak op de goede plek, gaat vaak mee naar voren en is een geweldig wapen. Die moeten ze maar koesteren.”, aldus Wijffels.

Feyenoord tegen FC Groningen mag in principe geen probleem zijn, ook niet met de afwezige Santiago Gimenez. FC Groningen die naar de finale gaat. “Dat zou wel een geweldige stunt zijn. Kan het.. Je moet het nooit uitsluiten. Feyenoord heeft de enige kans nog om een prijs te winnen, die gaan als de brandweer. Normaal gesproken is de bekerfinale NEC – Feyenoord, tenzij hè…” Toch loopt het bij Feyenoord niet meer zoals het deed.

Gimenez is geschorst, dus zal Ayase Ueda spelen. “Stel nou dat Ueda twee keer scoort. Dat zou voor Feyenoord prettig zijn, maar ook voor die jongen zelf. Dan komt er in de spitsendiscussie ook wat los, waardoor je het een beetje loswrikt. Waardoor je daar nog profijt van kan hebben in de slotfase van de competitie”, aldus Wijffels. Is dit de perfecte wedstrijd voor Ueda? “Groningen zal heel compact gaan spelen. Of het de ideale wedstrijd voor Ueda is? In principe wel, maar het hoeft niet makkelijk te zijn.”  

Lees ook