UITGELICHT | Minteh maakt het verschil in minder dan 30 minuten

UITGELICHT | Minteh maakt het verschil in minder dan 30 minuten

13 reacties 13
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren de wedstrijd die volgens Arne Slot nog moeilijker was dan de wedstrijd tegen AS Roma. De wedstrijd ging erg moeizaam, maar toch haalden alle spelers die in de basis startte een voldoende volgens de statistiekensite Fotmob. Vanuit de basis haalde Thomas Beelen het beste cijfer een 8,3.

Toch is er een speler die uiteindelijk een beter cijfer haalde op basis van de statistieken. Yankuba Minteh speelde 29 minuten, scoorde twee doelpunten en kreeg daarmee een 8.8. Het meest opvallende, Feyenoord schoot twee keer binnen de palen, allebei de schoten kwamen van Minteh en werden ook nog een gepromoveerd tot doelpunten. 

Aanval

De Rotterdammers zagen Minteh excelleren, maar niet alles ging goed. Zijn verwachte goals op basis van statistieken was 0,5 xG. Maar hij scoorde er twee en dat was dus veel meer dan verwacht. Hij zette drie dribbels in, daar lukte er één van. Hij had zeventien balcontacten, waarvan vier in het strafschop gebied hij raakte geen enkele keer de bal kwijt. 

Duels

De aanvaller kan is opvallend genoeg kop sterk. Minteh ging in totaal zes duels aan, vier op de grond en twee in de lucht. Van zijn grond duels won hij er 'slechts' één, maar zijn luchtduels won hij allemaal. 

Lees ook