'De financiële kloof met de top van Europa is te groot'

'De financiële kloof met de top van Europa is te groot'

28 reacties 28
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wim Kieft schrijft in zijn nieuwe column, die terug te lezen is op de website van De Telegraaf, uitgebreid over de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League, waarbij hij opvallend veel aandacht besteedt aan één Feyenoorder. Met name over de stormachtige ontwikkeling is Kieft erg te spreken. 'Automatisch kom je dan op de radar bij Europese topclubs.'

Kieft begrijpt de teleurstelling bij Feyenoord en de achterban, na wéér een mislukt avontuur tegen AS Roma. Had er meer voor Feyenoord ingezeten? Als het aan Kieft ligt niet. En dat ligt volgens de columnist niet alleen aan Feyenoord, maar vooral aan de financiële kracht van AS Roma ten opzichte van Feyenoord.

Waar Kieft vooral de nadruk legt is de periode van vóór en ná coach Arne Slot bij Feyenoord. Naast het veel aantrekkelijker voetbal dat Feyenoord speelt sinds de komst van Slot, is de ploeg vooral bezig met het doortrekken van de continuïteit. 'Dat prolongatie van het kampioenschap uit het zicht is verdwenen, heeft vooral te maken met PSV.'

Verder geeft Kieft aan dat Feyenoord op dit moment, gezien de financiële mogelijkheden binnen de club, het maximale weet uit te halen, Europees gezien. Wél schrijft de oud-international dat dit ongeveer ook het plafond is van het huidig Feyenoord. 'De financiële kloof met de top van Europa is te groot', aldus Kieft.

En nu weer terug naar de wedstrijd in Rome. Derde keer uitgeschakeld worden door dezelfde tegenstander in Europees verband is volgens Kieft pijnlijk, maar geeft vooral aan dat Feyenoord vooral aanvallend tekort komt. 'Een kwestie van kwaliteit', terwijl de keeper van Feyenoord, de verdediging én het middenveld volgens Kieft niet onderdeden tegen de Romeinen. Daarbij geeft Kieft, zoals eerder vermeld, een grote pluim aan één Feyenoorder. 'Wieffer heeft de meeste potentie van allemaal en ontpopt zich tot de leider', schrijft Kieft. De interesse van Atlético Madrid geeft volgens Kieft duidelijk aan welke categorië voetbalclubs geïnteresseerd zijn in de middenvelder van Feyenoord.

Lees ook