Feyenoord verliest van AS Roma na strafschoppen

215 reacties 215

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. De Rotterdammers werden uitgeschakeld door AS Roma na strafschoppen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Santiago Gimenez scoorde al in de vijfde minuut de openingstreffer. In de vijftiende minuut scoorde Lorenzo Pellegrini de gelijkmaker, waardoor de twee ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in gingen.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, waardoor er na negentig minuten nog steeds geen winnaar was, waardoor er verlengd werd in Rome.

Verlenging eindigt onbeslist

In de eerste helft van de verlenging kwam het niet tot echt grote kansen. In de tweede helft van de verlenging was het Romelu Lukaku die vlak voor tijd bijna zorgde voor de 2-1 voor AS Roma, maar Timon Wellenreuther redde knap. Daardoor moesten penalty's voor de beslissing zorgen.

Penaltyserie

Paredes van AS Roma begon aan de penaltyserie. Hij scoorde. Voor Feyenoord moest Ueda het doen, ook hij scoorde. Vervolgens mistte Lukaku, waardoor Hancko de kans had om Feyenoord op voorsprong te schieten, maar ook hij miste. Cristante scoorde voor AS Roma, maar Jahanbakhsh, die laat in de tweede helft van de verlenging inviel mistte ook. Aouar scoorde vervolgens voor AS Roma. Ook Hartman maakte zijn strafschop, maar Zalewski scoorde voor AS Roma waardoor de Italianen door zijn naar de volgende ronde in de Europa League.