'Wij kunnen daar nog enorme stappen in zetten als je dat afzet tegen AS Roma'

'Wij kunnen daar nog enorme stappen in zetten als je dat afzet tegen AS Roma'

19 reacties 19
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het donderdag in Rome op tegen AS Roma. De tegenstander en Stadio Olimpico zijn geen onbekende voor de Rotterdammers. De trainer van de tegenstander is echter wel veranderd en daarmee ook de dynamiek in het spel. Arne Slot is niet gerust op een goede afloop.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat de trainer zich uit over de nieuwe trainer en de andere speelwijze van de tegenstander sinds het vertrek van José Mourinho. Toch zijn ze misschien nog wel veel slimmer dan Slot vooraf dacht. “Dit AS Roma is nog volwassener en nog slimmer dan ik al die tijd had gedacht”, aldus Slot. De oefenmeester haalt twee momenten aan van de heenwedstrijd.

Edoardo Bove een terechte gele kaart kreeg, maar twee spelers wel op de scheidsrechter inpraten. Daarna komt er een sprintduel waarin Ayase Ueda wil doorjagen op de keeper, maar Mancini blokt Ueda en ze vallen allebei op de grond en alleen Mancini praat in op de scheidsrechter dat het een overtreding zou zijn, dat zijn slimme zetten om de scheidsrechter te beïnvloeden.

Met name het beïnvloeden van de scheidsrechter is een zorgen punt van Slot, die eerder al aangaf dat hij hoopte op een scheidsrechter die sterk in zijn schoenen staat en zich niet laat beïnvloeden. Is er voor Feyenoord winst te behalen op dat vlak? “Wij kunnen daar nog enorme stappen in zetten als je dat afzet tegen AS Roma.”

Lees ook