'Het was een rampenplan op dat vlak'

'Het was een rampenplan op dat vlak'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren een moeilijke wedstrijd in de eigen Kuip. Uiteindelijk was het een goal van Mats Wieffer uit een corner die er voor zorgde dat de drie punten in Rotterdam bleven en dat het gat met nummer drie FC Twente acht punten is. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de moeizame wedstrijd.

Feyenoord was tegen RKC Waalwijk zeker het betere team op het veld, maar het missen van kansen is een groot probleem geworden. "Het was een rampenplan op dat vlak. Ze schoten 32 keer op doel en dan één doelpunt. De vorige keer dat ze boven de 30 keer op goal schoten was tegen Almere City en toen maakten ze er zes. Feyenoord beslist veel te vaak een wedstrijd op het laatste moment. Dat ligt toch bij de spitsen", aldus Gouka. 

Feyenoord leek eerst in de luxepositie te zitten van twee spitsen die eigenlijk allebei eerste spits zouden moeten zijn, maar dat gevoel is verdwenen. "Het probleem ligt toch wel in de positie van centrumspits. Eerst werd Gimenez elke week meer waard, 30, 40, 50 en 60 miljoen, maar inmiddels wordt het wel een probleem. En Ueda die op het trainingsveld heel veel zou scoren, maar het in de wedstrijden niet laat zien."

Het moet Arne Slot haast ook wel zorgen baren. "Waar in het verleden de tweede spits op dit moment de kans zou grijpen, laat die het nu ook afweten", zegt Gouka, die weet dat Slot druk is met Gimenez. "Na de wissel tegen AZ zat Gimenez er doorheen, Slot is met hem gaan zitten en heeft hem ook beelden laten zien hoe makkelijk hij wel scoort. Het begint inmiddels wel zorgen te baren hoe lang het duurt voor Gimenez weer een keer scoort."

Lees ook