Hartman zelfkritisch: 'Nou ja, misschien moet het nog wat vaker resulteren in een assist of een doelpunt'

Hartman zelfkritisch: 'Nou ja, misschien moet het nog wat vaker resulteren in een assist of een doelpunt'

Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord is Quilindschy Hartman niet meer weg te denken uit de basis elf. De linksback maakt sinds de komst van Arne Slot een stormachtige ontwikkeling door. De pas 22-jarige speler lijkt dit seizoen minder opvallend, maar de statistieken bewijzen het tegendeel. 

In De Telegraaf schrijft Feyenoord-watcher Marcel van de Kraan over Hartman. Die niets wil weten van een underdog positie met de afwezigen en die wel revanchegevoelens heeft richting AS Roma, maar niet omdat ze eerder wonnen van Feyenoord, maar omdat hij door wil in de Europa League. "Het is alleen een belangrijke wedstrijd omdat wij naar de achtste finale willen.”

Aanvallender

Hartman krijgt vaak te horen dat hij minder aanvallend speelt dan vorig seizoen. Slot is trots als hij zijn pupil allerlei data hoort oplepelen van dit seizoen. "Ik heb meer balcontacten als we aanvallen, meer voorzetten, echt alles is aanvallend meer dan vorig jaar." Daarmee is het zeker niet beter, maar wel aanvallender. Er mogen volgens Hartman wel wat verbeteringen komen in zijn spel. "Nou ja, misschien moet het nog wat vaker resulteren in een assist of een doelpunt.”

Lees ook