'Dan moet je het waarschijnlijk van de Kuip hebben'

'Dan moet je het waarschijnlijk van de Kuip hebben'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het vanavond in de tussenronden van de UEFA Europa League op tegen AS Roma. De Rotterdammers treffen de Romeinen inmiddels voor het derde seizoen op rij en hopen dit keer wel als winnaar uit de bus te komen. In de AD Voetbalpodcat van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka vooruit naar de wedstrijd. 

De vraag is of Feyenoord ongestraft vijf basisspelers kan missen tegen AS Roma. "Ik denk van niet", begint Gouka. "Roma is wel echt een goede ploeg geworden sinds het vertrek van Mourinho. Ze spelen aanvallender en krijgen daardoor veel meer kansen en dat met heel veel goede voetballers. De speelstijl is gewijzigd en daarmee lijkt De Rossi te proberen om echt impact te maken op de spelers. Het Rome geeft meer kansen weg, maar krijgt ook meer kansen."

Feyenoord lijkt aardig te moeten gaan schuiven in de opstelling. "Ik ben wel benieuwd hoe het gaat lopen. Dan moet je het waarschijnlijk van de Kuip hebben. Over de Kuip gesproken ik ben wel heel benieuwd hoe ze Rick Karsdorp gaan ontvangen", aldus Gouka die Karsdorp sinds de komst van De Rossi weer ziet opbloeien. 

Afwezigen

Feyenoord lijkt in de wedstrijd tegen AS Roma niet te kunnen beschikken over Justin Bijlow, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber, daarbij is Santiago Gimenez een heel groot vraagteken. "De grootste tegenvaller is natuurlijk Geertruida. Hij is een topscorer van de laatste weken, reserve aanvoerder, iemand die meer mogelijkheden geeft in de opbouw, die begrijpt hoe de driehoekjes werken en het elftal verder helpt. Het is geen Diego Armando Geertruida, maar wel een groot gemis voor dit Feyenoord."

Met de afwezigheid van Geertruida, die ziek is, en Trauner lijkt Thomas Beelen ook tegen AS Roma weer te spelen. "Het wordt wel dun bij Feyenoord. Geen Geertruida, geen Trauner en Beelen is nog jong en is er nog maar kort bij. Hij heeft nog maar weinig gespeeld en speelde vorig jaar nog KKD. Kan zo iemand week na week top wedstrijden spelen of knapt dan ineens zijn hamstring. Dat is waar ze rekening meehouden."

Ook lijkt de kans dat Gimenez speelt niet groot, de speler was geblesseerd en heeft gisteren nog individueel getraind. "Al zou hij fit zijn, dan is het nog maar de vraag of hij speelt. Slot liet met de uitspraak dat ze ook over de nabije toekomst moeten nadenken eigenlijk al blijken dat Gimenez indien fit begint op de bank. Dan moet Ueda spelen. Nieuwkoop zal wel als rechtsback worden neergezet, terwijl die waarschijnlijk als rechtsbuiten was beoogd. Dan speelt Jahanbakhsh op rechtsbuiten en Paixão op links. Als je de namen zo opleest nog een prima elftal, maar als je moet wisselen veranderd er wel wat." 

Juist achterin is de spoeling nu dun. "Een jeugdspeler brengen in een wedstrijd tegen RKC is nog niet zo'n probleem. Kun je van zo'n jongen echter verwachten dat hij op dit niveau ook gelijk mee kan in de intensiteit?", dat vraagt Gouka zich hardop af. 

Lees ook