Hartman: 'Ze hebben het niet eens geprobeerd'

Hartman: 'Ze hebben het niet eens geprobeerd'

15 reacties 15
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

In de nasleep van de recente Rotterdamse derby, waar Feyenoord een 2-0 overwinning boekte tegen Sparta Rotterdam, heeft Quilindschy Hartman, de energieke linksback van Feyenoord, zijn licht laten schijnen op de wedstrijd. Ondanks zijn aanzienlijke bijdrage met aanvallende impulsen, bleven een assist of doelpunt uit. In een interview met Feyenoord One deelde Hartman zijn verrassing en analyses over de ultradefensieve tactiek van Sparta.

"Ik had wel verwacht dat ze wat defensief zouden spelen ook omdat ze wat snelle jongens voorin hebben. Maar ze hebben het niet eens geprobeerd om hier wat te behalen," merkte Hartman op over de aanpak van Sparta. Deze observatie onthult zijn verbazing over het gebrek aan aanvallende intenties van de tegenstander, ondanks de aanwezigheid van snelle aanvallers in hun gelederen.

Oefenpartij in de Kuip

Het spelbeeld, volgens Hartman, leek meer op een oefening dan op een competitieve wedstrijd: "Ik dacht nu gaan ze misschien komen en komt er meer ruimte om te voetballen, maar het werd echt een soort trainingspatroon met zoveel mogelijk mensen rond de zestien en dan op te bouwen." Deze analyse benadrukt de frustratie die Feyenoord ervoer bij het doorbreken van de dichte defensieve linies van Sparta.

Ondanks de uitdagingen die Sparta's speelstijl met zich meebracht, gaf Hartman toe dat Feyenoord momenten miste om snel de bal te heroveren en kansen te creëren: "Dan heb je eigenlijk wat meer momenten nodig dat je de bal verovert en van daaruit een kans op te zetten. Vandaag helaas geen assist of iets."

Waslijst aan blessures

Hartman reflecteerde ook op de samenstelling van het team en de aanpassingen die nodig waren door de afwezigheid van enkele sleutelspelers. "Ik denk goed. Thomas heeft al een paar keer ingevallen en uitstekend gedaan dus dat was prima. Voor Ayase is een vergelijkbaar type als Santi. Maar Quinten, zo'n type hebben we niet en met Ramiz en Mats staat het toch wel anders." Zijn woorden geven inzicht in hoe Feyenoord zich aanpast en spelers inzet om verschillende rollen op het veld te vervullen.

 

Tot slot deelde Hartman zijn gevoelens over de komende wedstrijden tegen AS Roma in Europees verband, waar Feyenoord zoekt naar revanche voor een vroegtijdige uitschakeling vorig jaar: "Ja zeker, omdat we vorig jaar in de laatste minuten uitgeschakeld werden, dus daar is toch wel een reveanchegevoel. Laten we hopen dat nu hen een keer kunnen uitschakelen."

Lees ook