Feyenoorder duidelijk: 'Een transfer is wel het laatste waar ik aan denk'

Feyenoorder duidelijk: 'Een transfer is wel het laatste waar ik aan denk'

2 reacties 2
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In de Rotterdamse derby, waar Feyenoord thuis Sparta met 2-0 versloeg, heeft Dávid Hancko, de sterspeler van Feyenoord, inzicht gegeven in de tactische aanpassingen en het geduld dat het team tentoonspreidde om door de defensieve muur van Sparta te breken. Ondanks de ultradefensieve houding van de bezoekers, bleef Feyenoord gedisciplineerd en vastberaden, wat uiteindelijk leidde tot een verdiende overwinning.

Hancko uitte zijn tevredenheid bij de camera van Rijnmond over het doorbreken van Sparta's verdediging, een taak die niet eenvoudig bleek. "Ik was heel blij dat we konden scoren want Sparta stond gewoon heel erg goed te verdedigen. Dat het dan via een penalty is maakt mij niet uit," verklaarde Hancko. Zijn opmerkingen benadrukken de uitdagingen die Feyenoord ondervond tegen een stugge tegenstander en hoe waardevol elke vorm van doelpunt in zulke situaties kan zijn.

Het voetbalplan

De tactische aanpassingen in de rust bleken cruciaal. "Tijdens de rust kregen we de opdracht om te blijven doen wat we deden alleen iets hoger baltempo en als we geduldig zouden blijven dan zouden we de opening vinden." Deze strategische wijziging, geadviseerd door de technische staf, illustreert het belang van aanpassingsvermogen en geduld in het moderne voetbal.Het tweede doelpunt van Lutsharel Geertruida werd door Hancko aangehaald als een perfect voorbeeld van het benutten van kansen. "Dat zag je ook bij de tweede goal van Lutsha toen ze eve open stonden dat was een goede goal." Dit moment markeerde het succes van Feyenoord's strategie om geduldig te blijven en te wachten op de juiste kans om toe te slaan.

Hancko gaf ook inzicht in het bredere tactische dilemma waarmee Feyenoord werd geconfronteerd. "Wij proberen soms te veel de eerste opdracht van de trainer uit te voeren waarbij we de tegenstander proberen te lokken om zo de bal te spelen. Maar deze wedstrijd viel er niets uit te lokken omdat ze allemaal op eigen helft bleven." Dit onderstreept de complexiteit van voetbalstrategieën en hoe tegenstanders met verschillende tactieken de plannen van een team kunnen ontregelen.

 

Bovendien benadrukte Hancko het belang van defensieve stabiliteit en hoe dat Feyenoord in staat stelt om wedstrijden te winnen, zelfs met minimale doelpunten. "We hebben iets toegevoegd aan ons spel waar we door de defensieve zekerheid niet meer drie of vier keer hoeven te scoren om wedstrijden te winnen."

Transfer op komst?

Op de vraag of hij na deze zomer nog bij Feyenoord zou zijn, antwoordde Hancko voorzichtig, gezien zijn recente contractverlenging. "Moeilijke vraag, de transferwindow is dicht, er speelt niks en we moeten nog veel maanden. We krijgen nu met de club de belangrijkste wedstrijden van het jaar in Europees verband en in het bekertoernooi. Daarna krijgen we ook nog het EK, dus een transfer is wel het laatste waar ik aan denk."

Lees ook