'Op lange termijn kan hij wel echt een hele belangrijke speler worden'

'Op lange termijn kan hij wel echt een hele belangrijke speler worden'

5 reacties 5
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord mocht Ayase Ueda in de spits zijn opwachting opmaken. Na 79 minuten kwam de Japanse spits voor het eerst in het bedrijf voor door een schot op doel. Dat werd simpel gepakt door Nick Olij. Volgens Kenneth Perez gaat Ueda nog wel goals maken voor Feyenoord omdat hij zijn ding blijft doen, het enige dat nog ontbreekt is een beetje geluk.

Ayase Ueda ongelukkig

"Wat hij dus niet doet is dat hij begint te zwerven en dat vind ik een goede eigenschap. Je bent zo ongelofelijk afhankelijk van wat je medespelers doen. Ik zou persoonlijk als spits zijnde vandaag zeer onvoldaan van het veld gaan." De Japanner speelde op de Azië cup een reeks zeer verdienstelijke wedstrjiden en lijkt bij zijn land onomstreden in de aanval. Een andere international Luka Ivanusec mocht na een uur invallen en gooide met zijn assist op Geertruida de wedstrijd op slot. El Ahmadi vindt de reserverol van de linksbuiten niet onlogisch: "Als je bij Kroatië in de basis kan spelen dan heb je kwaliteiten maar momenteel is het nog niet genoeg om bij Feyenoord in de basis te staan."

Beste speler van Feyenoord?

Kenneth Perez snapt juist helemaal niets van de rol van Ivanusec. De Kroaat is leverde een prachtige assist van grote klasse: "Ik vind hem qua sierlijkheid en voetballend vermogen misschien wel de beste speler van Feyenoord. Maar verdedigend niet, ja hij laat zijn man wel eens lopen. Maar ik ben van mening dat je op zo'n positie dat ook wel eens zou mogen. Maar onder Arne Slot niet." Thomas Beelen speelde centraal achterin tegen Sparta. De voormalige PEC speler kwam geen moment in de problemen en speelde een soevereine wedstrijd. De heren zijn zeer onder de indruk van het spel van de 22-jarige stopper die veelvuldig de oplossing vooruit zocht: "Op lange termijn kan hij wel echt een hele belangrijke speler worden."

Lees ook