Slot geeft update over Timber en Gimenez

Slot geeft update over Timber en Gimenez

6 reacties 6
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Na een teleurstellend gelijkspel op het Kasteel eerder dit seizoen kon Feyenoord na de wedstrijd met Sparta nu wél drie punten bijschrijven. De Rotterdammers van Zuid kenden een klein uur moeite met de bezoekers van West.

Zakelijke overwinning

De Rotterdamse bus was stevig in de zestien meter geparkeerd, en die muur werd geslecht door Hancko en Geertruida. De overwinning wordt door Slot bij de camera van ESPN bestemepeld als: "Zakelijk. Er gingen dingen goed en niet goed, we hadden iets meer kansen moeten krijgen vanuit balbezit maar wat wel goed ging, is dat we niet tegen domme counters aan liepen."

Volgens Slot speelde Feyenoord behoorlijk dominant zonder dat het echt gevaarlijk werd: "Ik denk dat we de tweede helft door gingen met wat we de eerste helft deden. Na het penaltymoment trokken we de wedstrijd definitief naar ons toe. Er was blijkbaar contact, anders roept de VAR hem niet."

De rol van Ayase Ueda was zeer beperkt, dat had volgens Slot een reden: "Sparta speelde met negen of tien spelers in en rond de eigen zestien. Dan zijn de ruimtes heel klein en moet je hopen dat het goed valt. Hij gaat echt wel zijn goals maken voor Feyenoord."

Gimenez en Timber

Ueda speelde voor Gimenez en Zerrouki in de plaats van Timber. De middenvelder heeft een hersenschudding en waarschijnlijk komt AS Roma te vroeg donderdag: "Hij was er wel gisteren maar nog niet fit genoeg om mee te trainen. Dan ga je voorzichtig de eerste stapjes zetten, maar dat wordt heel kortdag richting donderdag. Daar gaat onze medische staf geen enkel risico in nemen."

Over de beschikbaarheid van Santiago Gimenez heeft Arne Slot ook nog geen zekerheid. "Vandaag was te vroeg, behoorlijk te vroeg zelfs. Dus dat moeten we nog gaan zien richting donderdag want hij heeft overbelasting in zijn kuit. Dus dat gaan we in de komende dagen zien. En gezien ons programma nemen we ook daar geen risico mee."

Lees ook