'Dat maakt het voor ons wel een heel stuk makkelijker'

'Dat maakt het voor ons wel een heel stuk makkelijker'

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft gewonnen van Sparta in de eigen Kuip. Daarmee heeft het zich gerevancheerd op het 2-2 gelijkspel van eerder dit seizoen. Na een moeizame eerste helft gingen de Rotterdammers van Zuid met een tempo hoger over de Spangenaren heen.

Bij de camera van ESPN verscheen Mats Wieffer om zijn licht te laten schijnen op de wedstrijd. "Ik denk toch wel vrij gemakkelijk, zij hebben niet echt wat gecreëerd. Toen wij voorkwamen gingen ze ook niet echt drukzetten dus het was voor ons makkelijk om de wedstrijd uit te spelen en dat is wel lekker richting donderdag."

Verschil eerste en tweede helft

Wieffer vond niet dat Feyenoord heel slecht speelde in de eerste helft maar dat er wel iet te vaak de verkeerde keuzes werden gemaakt. Dat ging naar verloop van tijd beter: "Ik denk dat we de eerste helft iets eerder van kant naar kant moeten wisselen om er omheen te spelen. De meeste kansen kwamen van de zijkant. Dan moet je gewoon geduldig blijven en dan krijg je uiteindelijk een penalty en die goal van Lutsha. Dat is wel lekker."

Weer de nul gehouden

Feyenoord heeft nu al een aantal wedstrijden op rij de nul gehouden tegen op papier lastige tegenstanders AZ, FC Twente, PSV waar het eerst erg makkelijk de goals tegen kreeg. Wieffer ziet dat met genoegen aan: "Dat maakt het voor ons wel een heel stuk makkelijker want dan win je dus gewoon je wedstrijden. Als je dan één of twee keer scoort is het genoeg. Zoals ook tegen AZ dan speel je niet goed maar je scoort en je wint hem wel."

De eerstvolgende wedstrijd is tegen AS Roma, op de vraag of er revanchegevoelens leven reageert Wieffer nuchter: "We gaan er nu pas echt mee bezig maar vorig jaar maakten zij in de laatste minuut die goal dus die gevoelens zijn er wel. We gaan het meemaken."

Lees ook