'Wat mij betreft hadden we dat niet aan kunnen zien komen'

'Wat mij betreft hadden we dat niet aan kunnen zien komen'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdamse derby betekent de laatste wedstrijd van speelronde 21. Het team van Jeroen Rijsdijk neemt het op tegen dat van Arne Slot.

De trainer van Feyenoord moet het met een gehavende selectie opnemen tegen een even zo gemankeerde selectie van Sparta Rotterdam. Bij de camera van ESPN stond Arne Slot, Sinclair Bischop te woord, hem wordt gevraagd naar het derbygevoel bij Feyenoord voor deze wedstrijd: "Dat derby gevoel leeft niet in extreme mate omdat we kijkend naar beneden elke wedstrijd moeten blijven winnen."

Absentie Gimenez

Vandaag werd bekend dat Santiago Gimenez zou ontbreken in de basisopstelling, de trainer van Feyenoord spreekt zijn verwachting uit: "Hij is er niet lang uit, daar gaan we niet van uit. Bij AZ thuis voelde hij het al opkomen. Hij is na die wedstrijd niet goed genoeg hersteld om vandaag te starten. Misschien iets overbelast."

Bischop vraagt of Slot vindt dat de hoeveelheid wedstrijden van Gimenez een rol speelt bij de blessure: "Veel wedstrijden zijn we wel gewend, maar als je kijkt naar de tegenstanders ligt de intensiteit wel hoger dan in andere wedstrijden. Als je dan met een beperkter aantal jongens deze wedstrijden moet afwerken vanwege de Africa cup en Azië cup dan kan je dat misschien bijna wel verwachten." De journalist vraagt aan Slot of hij niet te veel risico genomen heeft met Trauner: "Achteraf bij Trauner misschien wel, maar hij had altijd last van z'n knie en dat is nu geen probeem, want dit is een hamstringblessure. Wat mij betreft hadden we dat niet aan kunnen zien komen."

Geen Nieuwkoop

Geen Bart Nieuwkoop, in de basis, zo merkt Bischop op, na zijn puike wedstrijden tegen PSV en AZ. Slot geeft aan dat dit niet verwonderlijk is: "De momenten dat hij gespeeld heeft, speelde hij tegen de tegenstanders die zelf goed kunne opbouwen dan moet je tactisch slim blijven lopen, dat kan Bart goed. Vandaag spelen we tegen een tegenstander die normaal gesproken eerder de lange bal spelen. Dan verwacht je dat je veel de bal hebt. Dan wil je een buitenspeler waarvan je verwacht dat hij de 1 tegen 1 kan domineren. Vandaar dat Yankuba speelt."

Lees ook