Vrees voor AS Roma: 'Dan zal het echt wel een tikkie beter moeten'

Vrees voor AS Roma: 'Dan zal het echt wel een tikkie beter moeten'

25 reacties 25
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In de TOTO KNVB Beker heeft Feyenoord met 2-0 gewonnen van AZ Alkmaar. De ploeg van Maarten Martens kon nooit een echte vuist maken in de Kuip maar was toch nog gevaarlijk zo zag analist Joeren Hertzberger op Radio Rijnmond in de nabeschouwing van de wedstrijd. Hertzberger begint: "Als je kijkt naar de kansenverhouding dan was het geen makklijke avond, maar uiteindelijk wel dikverdiend natuurlijk. AZ kreeg een kwartier voor tijd nog een hele grote kans op de 1-1."

De tophockeyer vond de hoofdrolspeler bij de 2-0 van Bart Nieuwkoop, Igor Paixão een onzichtbare eerste helft spelen. De Braziliaan speelde vervolgens een zeer verdienstelijke tweede helft en leidde met een knappe actie de beslissende treffer van Nieuwkoop op aangeven van Stengs in: "Ik zei nog Paixão komt niet heel veel vanaf daar mag wel eens een individuele actie. En Bart Nieuwkoop die verdiende op basis van zijn tomeloze inzet zeker wel een goal, dan zie je dat het er toch in zit. daar mag het ook wat vaker uit komen."

Het voetbal van de regerend landskampioen houdt volgens Hertzberger in deze fase van het seizoen niet over. "De afgelopen weken is het wel dun ook als je kijkt naar blessures. Maar ook het spel. Voor nu is het genoeg, voldoende om te winnen van AZ de nummer vier van Nederland. Maar ik ben er van overtuigd dat als AS Roma zo'n kans krijgt als AZ, dan staat het 1-1 en speel je een hele andere wedstrijd." Hertzberger denkt dan ook dat de huidige vorm niet genoeg is om door te stoten in Europees verband: "Als je in de Europa League iets wil, dan zal het echt wel een tikkie beter moeten. Je moet in zulke wedstrijden ook eerder zo'n tweede en derde goal maken anders ga je zo'n wedstrijd gewoon echt niet winnen."

Vinger op de zere plek

In een verdere analyse waar het stroeve spel van Feyenoord vandaan komt weet de analist moeiteloos de vinger op de zere plek te leggen: "Als we kijken naar Feyenoord in de topvorm van afgelopen jaren en dat van nu dan zie je gewoon onzekerheid in het positiespel. Ook zie je dat er vanaf die flanken relatief weinig dreiging komt. Tegenstanders stellen zich daarop in, die weten dat ze Timber en Gimenez in de as moeten afstoppen en ze laten de flanken vrij waar toch niks van af komt. Daarnaast, zie je nu ook veel minder dreiging komen van Hartman, ik weet niet waar dat precies aan ligt. Je ziet aan het begin van het seizoen dat hij daar wel kwam om de aanval te ondersteunen maar dat zie je nu bijna helemaal niet meer. Hij zou daar veel meer moeten komen om zijn assists mee te pakken."

Thomas Beelen mocht invallen voor Gernot Trauner. De Oostenrijker leek het veld te verlaten na een greep naar de hamstring. Zijn vervanger maakte volgens de heren nogal wat fouten. "Beelen echt geen goede invalbeurt, dat is bepaald geen Trauner." Tot slot wordt de domme gele kaart van Santiago Gimenez besproken. De aanvaller mist de halve finale vanwege een schorsing na een onbesuisde tackle op een ongevaarlijke positie. Dat hoeft volgens Hertzberger geen belemmering te zijn gezien de vorm die reservespits Ayase Ueda meeneemt uit de Azië Cup. Op 27,28 of 29 februari worden de halve finales gespeeld, waarin de Japanner waarschijnlijk zal starten: "Dit geeft Ueda wel de kans om van de start te gaan spelen en wat te laten zien want hij speelde nu ook te kort om er wat van te zeggen."

Lees ook