Perez: 'Hij zal wel indruk gemaakt hebben in dat tweeluik'

Perez: 'Hij zal wel indruk gemaakt hebben in dat tweeluik'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint voor de derde keer dit seizoen van AZ. Ditmaal is de confrontatie een ticket voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Lutsharel Geertruida maakte de openingstreffer vlak voor de rust. Met 2-0 werd de wedstrijd vlak voor het einde van de wedstrijd in het slot gegooid. Bij ESPN bespreken Piere van Hooijdonk en Kenneth Perez de wedstrijd.

Bart Nieuwkoop scoorde de 2-0, een intikker na voorbereidend werk van Igor Paixão. Kenneth Perez zag iets wat hij dit seizoen nog niet eerder zag bij een wedstrijd van Feyenoord: "De buitenspelers mochten de eerste keer dit seizoen 90 minuten op het veld blijven staan." Van Hooijdonk beaamt dat en zegt dat de Kuip ook wel een grote rol heeft gespeeld in de overmacht van Feyenoord ten opzichte AZ, die een groot verschil was met de wedstrijd van zondag: "Vooraf hebben we het gehad over uit en thuis spelen, wat dat met een speler kan doen. Dat heeft alles te maken met lef wat in de speler zelf zit.(over Nieuwkoop).

Mats Wieffer gaf aan dat Atletico Madrid inderdaad geïnformeerd heeft bij de middenvelder. Jan-Joost van Gangelen vraagt aan de heren, "Logisch dat Atletico bij hem uit komt?" De kritische Kenneth Perez die een jaar geleden nog de handelingssnelheid van de middenvelder hekelde in Oranje ziet wel dat de spelmaker grote stappen heeft gemaakt. Of dat ook genoeg is voor het niveau Atletico Madrid is Perez terughoudend: "Dat lijkt me wel een hele grote stap, maar ik denk dat Atletico heel erg goed kijkt naar de cijfers en wat ze nodig hebben. Hij zal wel indruk gemaakt hebben in dat tweeluik. Ik denk dat het een grote stap is om van de Eredivisie naar basisspeler bij Atletico te gaan."

Van Hooijdonk gaat er juist wel van uit dat Wieffer uiteindelijk op dat niveau ook een rol kan gaan spelen.: "Ik heb er wel vertrouwen in, ik denk dat hij beter is dan wij denken. Dan kunnen we misschien niet zo goed inschatten hoe makkelijk hij zou kunnen aanhaken." De aanvaller van weleer ziet een bepaalde trend bij spelers die steeds stapsgewijs hogerop gaan ten opzichte van spelers die direct hoog worden aangeslagen: "Iemand die in staat is om steeds weer een stap te zetten in een kort tijdsbestek dan zie je dat diegene toch iedere keer weer aanhaakt. Terwijl spelers waarvan we achten dat ze heel vaardig zijn dat niet kunnen, kijk bijvoorbeeld naar Antony iedereen vond hem ontzettend vaardig, die valt nu volledig door de mand."

Lees ook