Bijlow laat zich uit over blessure en krijgt steun uit vele hoeken

Bijlow laat zich uit over blessure en krijgt steun uit vele hoeken

Bron: Instagram
Foto: Pro Shots

Justin Bijlow liep afgelopen zondag in de wedstrijd tegen AZ een kuitblessure op bij het passen van de bal. Met tranen verliet hij het veld. Inmiddels is bekend dat het herstel van Bijlow circa acht weken zal duren. Hij reageert op zijn Instagram-pagina op zijn blessure.

'No words, just ̷d̷i̷s̷b̷e̷l̷i̷e̷f̷ deeds', schrijft Bijlow. In het Nederlands vertaald naar 'Geen woorden, gewoon o̷n̷g̷e̷l̷o̷o̷f̷ daden', doelend op zijn lange blessuregeschiedenis. Daarmee is de focus alweer volledig gelegd op zijn terugkeer op de velden. Binnen acht weken staan belangrijke wedstrijden op het programma van Feyenoord. Komende woensdag is de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen AZ, de dubbele wederontmoeting tegen AS Roma in de UEFA Europa League is deze maand en voor 3 maart staat de uitwedstrijd tegen PSV in de agenda. Bijlows ogen zullen gericht zijn op De Klassieker, die over iets meer dan acht weken gepland staat.

Pech

Op Instagram krijgt Bijlow veel steun van (oud) ploeggenoten. Javairo Dilrosun, Quilindschy Hartman, Quinten Timber, Róbert Boženík en Michel Vorm zijn een aantal van de velen die hem een hart onder de riem steken. Bijlow is inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van blessures. Dat maakt het echter enkel vermoeiender voor de doelman. De 26-jarige miste volgens de cijfers van Transfermarkt al 173 wedstrijden in zijn carrière door blessureleed of ziekte. Hij speelde er 147 tot nu toe.

Wellenreuther

Feyenoord beschikt over een uitstekende vervanger van Bijlow. Tweede keeper Timon Wellenreuther werd afgelopen zomer voor een miljoen euro overgenomen van het Belgische RSC Anderlecht. Vorig seizoen werd hij al gehuurd voor een jaar en daarin werd hij kampioen van Nederland. Hetgeen waar de supporter het vaakst aan zal denken als Wellenreuthers naam de revue passeert, zal de redding in de Johan Cruijff ArenA zijn op een schot van Mohammed Kudus. Hij voorkwam daarmee de 3-2 en niet veel later was het Lutsharel Geertruida die zijn ploeg de eerste overwinning in Amsterdam bezorgde sinds 2005. Ook maakte hij furore door tegen Sparta Rotterdam tijdens de kampioensrace een strafschop te stoppen. Wellenreuther verloor nog nooit een competitiewedstrijd in het shirt van Feyenoord. In zeventien wedstrijden en won hij vijftien keer.

Lees ook