Vink: 'Dat is gewoon eigenlijk een nummer tien'

Vink: 'Dat is gewoon eigenlijk een nummer tien'

20 reacties 20
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Marciano Vink was vanavond bij Voetbalpraat van ESPN kritisch over Feyenoorder Luka Ivanušec. De aanvaller heeft voor Feyenoord een aantal keren de flanken bespeeld, maar dat was volgens Vink niet verdienstelijk.

De 25-jarige Kroaat kwam in de zomer van 2023 voor een kleine acht miljoen euro over van het Kroatische Dinamo Zagreb en was een veelbelovende aanwinst. In de eerste fase van het seizoen speelde Ivanušec een sterkte wedstrijd tegen FC Utrecht, die daarmee de strijd op de linkerflank leek te winnen. Een week later scoorde hij ook nog in de wedstrijd tegen Heerenveen. Hierna raakte hij geblesseerd aan zijn enkelbanden waardoor hij ruim een maand aan de kant stond.

Kritiek

Sinds de terugkeer na zijn blessure is de vorm van Ivanušec niet meer geweest waar het aan het in het begin van het seizoen op leek, zo ziet ook Marciano Vink. De analist besprak zijn prestaties bij Feyenoord: 'Dat vind ik geen linksbuiten, dat is echt sneu. Dat is gewoon eigenlijk een nummer tien.' De analist heeft de Kroaat in de voorbereiding tegen het Duitse 1. FSV Mainz 05 zien spelen en zag daar waar zijn zwaktes liggen: 'Tegen Mainz zag je gewoon een ongelukkig iemand aan de linkerkant. Hij heeft niet de snelheid, hij heeft niet een actie buitenom. Volgens mij is het gewoon een tien, alleen ik denk dat Slot heel veel vraagt van een nummer tien met het druk zetten. Hij komt in de verkeerde positie aan de bal.'

Concurrentie

Wel zag Vink een andere Feyenoorder die volgens hem wel deze aspecten bezit: 'Dilrosun speelde tegen Mainz best een goede wedstrijd. Die heeft een actie die heeft een dribbel. Die heeft dreiging.' Dilrosun zal waarschijnlijk geen concurrent meer vormen voor Ivanušec, aangezien eerder vandaag al gemeld werd dat Dilrosun hoogstwaarschijnlijk gaat vertrekken naar het Mexicaanse Club América.

Lees meer over
Lees ook