Van Eersel: 'Vandaag had dat ook weer heel duur kunnen zijn'

5 reacties 5
Bron: Rijnmond.nl

Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel hebben met Jesse van Someren in Podcast Feyenoord van Rijnmond.nl gereageerd op het gelijke spel tegen FC Twente.

De mannen beginnen met het gemis van Calvin Stengs. Zijn afwezigheid werd opgevuld door middenvelder Thomas van den Belt en dat hadden de mannen niet verwacht. Van den Belt was volgens de heren een minder logische keuze dan Ondrej Lingr, die volgend hen meer indruk maakt op de balngrijke momenten. Van den Belt werd uiteindelijk in minuut 62 gewisseld voor de Tsjechische middenvelder.

Feyenoord spits Santiago Gimenez was ook onderwerp van gesprek. De Mexicaan miste vlak na rust de kans op de 1-0, vanaf elf meter, maar zag zijn poging gekeerd worden door Lars Unnerstall. Van Someren vroeg aan de mannen of Santiago Gimenez in een vormcrisis verkeerd. 'Zelf zegt hij daarover dat hij niet de Gimenez is van het begin van dit seizoen, aan de andere kant denk ik ook; ik vroeg Slot daar net ook naar en die zei ook 'ja we krijgen veel kansen, dan kan je ook kansen missen,' maarja aan de andere kant, we hebben niet voor niets gezien dat hij in de eerste seizoenshelft zo makkelijk het net wist te vinden en dat die tweede seizoenshelft toch wel een stuk moeilijker loopt. Voor rust kreeg hij een grote kans, toen miste hij de bal.'

De gemiste kansen van Gimenez moeten er in vinden de mannen. Toch zien ze dat de Mexicaan nog altijd wel de grote man is voor de goals. Zijn doelpuntendroogte loopt parallel aan het gebrek aan doelpunten bij Feyenoord. Maar het grote probleem bij Feyenoord is de manier waarop het tegendoelpunten krijgt, waardoor je makkelijker tegen puntenverlies aanloopt vindt Van Eersel: 'Vandaag had dat ook weer heel duur kunnen zijn als Twente die kansen in de eerste helft niet zo genant slecht uitspeelt. Anders had je vandaag wellicht zelfs ook meteen verloren.'