DE TEGENSTANDER | Topduel tegen taaie Tukkers

DE TEGENSTANDER | Topduel tegen taaie Tukkers

7 reacties 7
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord, fris van een indrukwekkend Bekeroptreden onder leiding van Arne Slot, heeft weinig tijd om op adem te komen. Op zondag 28 januari om 14:30 uur staat de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma in de Kuip. Met Allard Lindhout als scheidsrechter en Jochem Kamphuis in de rol van VAR, wordt dit duel een belangrijk moment in de strijd om de top van de Eredivisie.

Historische Context

Feyenoord en FC Twente hebben in totaal 119 keer tegen elkaar gespeeld, waarbij Feyenoord 52 keer als winnaar van het veld stapte. De confrontaties in Enschede waren echter uitdagender voor de Rotterdammers, met slechts 17 overwinningen uit 59 bezoeken. De meest recente successen en moeilijkheden tegen FC Twente en de scheidsrechters tijdens deze wedstijden benadrukken het belang en de intensiteit van deze wedstrijd. In De Kuip verloor Feyenoord slechts 10 keer van FC Twente in 59 ontmoetingen. 35 keer was Feyenoord in Rotterdam te sterk voor De Tukkers. De laatste keer dat FC Twente in de Kuip won was op 15 mei 2022 toen de Rotterdammers al met het hoofd bij de Conference League finale zaten.

Actuele Situatie

FC Twente, onder leiding van Joseph Oosting, heeft zich na financiële en sportieve tegenslagen opmerkelijk snel hersteld en een plaats in de subtop van de Eredivisie veiliggesteld. Belangrijke spelers zoals Robin Pröpper keren terug, terwijl de inzetbaarheid van Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel nog onzeker is. Beide spelers zijn ziek geweest maar Van Wolfswinkel lijkt de wedstrijd te gaan halen. De situatie rondom Manfred Ugalde, die in de belangstelling staat van Spartak Moskou, zou een bijkomende factor kunnen zijn in de voorbereiding van Twente op dit duel. De Costa Ricaan staat op het punt om naar Rusland te verkassen, wat voor de nodige ophef heeft gezorgd. Echter, omdat de eigenaar van Spartak (Lukoil) niet op de sanctielijst staat, mag de transfer plaatsvinden. Ook naar de diensten van Gijs Smal wordt nadrukkelijk gehengeld, hij is echter nog 'gewoon' aanwezig.

Analyse Tegenstander 

FC Twente heeft dit seizoen een sterke indruk gemaakt met hun 4-3-3 opstelling. De afwezigheid van enkele sleutelspelers heeft niet verhinderd dat zij aansprekende resultaten boekten tot de uitwedstrijd tegen NEC. Spelers zoals Sem Steijn, met zeven doelpunten, en Daan Rots, betrokken bij negen van Twente's 36 doelpunten, zijn spelers om in de gaten te houden. De defensie van Twente, ondersteund door keeper Lars Unnerstall, is een van de sterkste punten van het team. Manfred Ugalde was MVP van FC Twente met zeven goals en zes assists. De spits speelde een grote rol in de 2-1 winst op Feyenoord. Eerder dit seizoen probeerde FC Twente het met vijf verdedigers tegen PSV in een poging de Eindhovenaren te verrassen. Daar werd de ploeg van Oosting mee van het veld geblazen, de kans is daarom niet groot dat dit een vervolg krijgt in de Kuip.

Vooruitzichten

Deze confrontatie in de Kuip wordt een test van formaat voor zowel Feyenoord als FC Twente. Feyenoord zal proberen om de overwinning op PSV door te zetten in de Eredivisie, terwijl FC Twente gebrand zal zijn om te laten zien dat ze de subtop van de Eredivisie willen ontstijgen. Deze wedstrijd belooft een spannende strijd te worden, met twee teams die vastbesloten zijn om hun positie in de top van het Nederlandse voetbal te verstevigen. Waarbij FC Twent gebrand zal zijn om te laten zien dat ze ook buiten Enschede hun wedstrijden kunnen winnen.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall: Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Sadilek, Kjolo, Vlap; Rots, Van Wolfswinkel, Taha.

Lees ook