Slot geeft update over fitheid selectie

Slot geeft update over fitheid selectie

16 reacties 16
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

In de aanloop naar de achtste finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en PSV heerst er een ongekende spanning. Arne Slot, de scherpzinnige hoofdtrainer van Feyenoord, stond de pers te woord in een persconferentie die bol stond van anticipatie en tactische finesse. Met zijn kenmerkende rust en analytische diepgang reflecteerde Slot op de naderende titanenstrijd, waarbij elke nuance in zijn woorden het gewicht van de aanstaande confrontatie benadrukte. De persconferentie werd live uitgezonden op Feyenoord One.

KNVB-Beker grootste kans op een prijs

Op de vraag van Sinclair Bischop van ESPN over het pakken van de beker als prijs zegt Slot: "We zijn niet elke dag bezig met de Coolsingel en prijzen maar om elke wedstrijd beter te worden en zo goed mogelijk voetbal te spelen. Maar het is wel zo dat de grootste kans, door de verloop van de competitie, op een prijs is voor ons de beker."

Lage efficiëntie Feyenoord

Feyenoord komt moeilijk tot scoren, dat is volgens Arne Slot niet iets nieuws zo geeft hij aan: "Ik heb wel het gevoel in de afgelopen 2,5 jaar dat onze wedstrijden zich in het zelfde patroon afspelen maar dan heeft het 13 van de 18  keer wel geleid tot een overwinning. Maar het is ook normaal dat je als topclub meer kansen hebt dan een tegenstander en als je die niet weet te maken, door geluk of pech, dan vind ik vrij lastig om een antwoord te geven. Je zou kunnen zeggen dat als het zich over zo'n lange periode afspeelt dat het niet met geluk of pech te maken heeft."

Te afhankelijk goals Gimenez: "We zijn vooral afhankelijk van het type goal dat we maken. Dus vanuit de opbouw over heel veel stations. En dat wij te weinig ook op andere manieren tot scoren komen. En uit een langlopende aanval is het logisch dat je uitkomt bij een spits. Dus is het logisch dat Gimenez veel scoort, dat deed Dessers ook, Linssen ook en ook Danilo."

Over de fitheid van zijn selectie zegt Slot: "Trauner gaat morgen starten, van Hartman en Stengs wordt dat morgen beoordeeld."

Lees ook