Slot pareert Van Hanegem: 'Ik vind zeker niet dat hij uit vorm is'

Slot pareert Van Hanegem: 'Ik vind zeker niet dat hij uit vorm is'

21 reacties 21
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Terwijl de winterse kou zich meester maakt van Nederland, warmt Rotterdam zich op voor een vurige bekerconfrontatie. Arne Slot, de man aan het roer bij Feyenoord, gaf een tactisch meesterlijke uiteenzetting tijdens de persconferentie voorafgaand aan de achtste finale van de KNVB Beker tegen PSV. De sfeer was geladen, de verwachtingen hooggespannen. Slot, bekend om zijn tactische scherpzinnigheid en vermogen om zijn spelers tot het uiterste te motiveren, deelde zijn visie op de wedstrijd op de persconferentie, uitgezonden op Feyenoord One.

Strijdplan 

PSV verloor voor het eerst in de Eredivisie punten met een gelijkspel tegen FC Utrecht. Slot wordt gevraagd of hij die wedstrijd tot in den treuren heeft gekeken voor het strijdplan van aanstaande wedstrijd. "In de SuperCup hebben we gewoon 63% balbezit gehad, tegen een ploeg die ook heel graag de bal heeft. FC Utrecht heeft wat dat betreft ook niet laten zien dat ze van PSV kunnen winnen, maar wel dat ze het voetbal onmogelijk hebben gemaakt, net als wij. Maar Utrecht wist wel gelijk te spelen en die hadden ook nog kunnen winnen."

Vorm Gimenez

Vervolgens wordt de oefenmeester gevraagd of hij zich zorgen maakt om de vorm van Santiago Gimenez, zoals Willem van Hanegem aan gaf in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat deed hij daarvoor ook over Hartman en Geertruida. Dus in die zin: nee. We zijn twee wedstrijden onderweg, dus dan is het heel vroeg om te zeggen dat iemand uit vorm zou zijn. Zeker als je ziet dat hij in de eerste wedstrijd gewoon gescoord heeft. En daarbij zijn wij heel tevreden over het spel van Gimenez zonder bal want je ziet dat hij bij elke kans tegen Vitesse betrokken is. Dus ik vind zeker niet dat hij 'uit vorm' is. Maar het is misschien wel een compliment dat hij blijkbaar voor Gimenez zo hoog legt dat hij vindt dat er van elke vijf kansen, drie goals moeten zijn."

Goal Lingr Vitesse

De trainer van Feyenoord wordt vervolgens geconfronteerd met het feit dat hij spelers mist vanwege de Azië en Africa Cup en hem wordt gevraagd welke invloed die beperkte keuze in de breedte heeft "Ik ben heel tevreden met de selectie die we hebben, maar het is duidelijk dat we momenteel even wat minder spelers tot onze beschikking hebben. Dat geeft daarentegen wel de kans aan andere spelers zoals Ondrej Lingr die tegen Vitesse de winnende maakte. Niet elk balcontact was misschien even goed maar hij was wel heel belangrijk."

Lees ook